Tand of kies trekken kan beter bij de orthodontist

Iedereen moet elk jaar weer op controle bij de tandarts. Tijdens zo’n controle kan je erachter komen dat je gaatjes hebt. De een heeft vaker gaatjes dan de ander, maar de meeste mensen krijgen wel een keer in hun leven last van een gaatje. Zij moeten dan het gat laten vullen of een tand laten trekken.

Sommige mensen vinden een extractie kies of extractie tand vervelend. Dat kan komen omdat mensen bang zijn voor de pijn die soms komt kijken bij het trekken van een kies of tand, maar soms komt het omdat mensen bang zijn voor de behandeling of operatie zelf. Mensen die bang zijn om hun tand of kies te laten trekken, kunnen hun tand of kies onder narcose laten trekken. Dat heet ook wel een extractie onder narcose.

De meeste mensen laten in hun leven wel een verstandskies trekken, sommige mensen een en andere mensen meerdere. Veel mensen doen dat omdat het laten zitten van een verstandskies anders voor grote problemen zorgt. Een van de meest genoemde redenen om een verstandskies te laten trekken is omdat de verstandkies de andere tanden van het gebit verdringt waardoor alle tanden door iemands mond gaan staan. Een ander veelgenoemde reden is dat een verstandskies gaat ontsteken als die er lang over doet om door te komen. Een verstandskies trekken is dan ook wel nodig om zo de gevolgen van de kies zo veel mogelijk te beperken. Zo voorkom je een ontstoken gebit of een gebit waar je tanden niet meer netjes in een rij staan.

Het trekken van een tand, kies of verstandskies bij de tandarts kan alleen zonder narcose. Als je een kies- of tandextractie wilt laten doen met narcose moet je naar de orthodontist. Als je dus bang bent om een kies of tand te laten trekken kan je het beste naar de orthodontist gaan.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.