Het juiste hoeslaken

Het gebruik van het juiste hoeslaken verhoogt het slaapcomfort tijdens het slapen. Een goed hoeslaken gaat lang mee en geeft een slaapkamer een verbeterde uitstraling. Door het grote aanbod van hoeslakens kan je overweldigd worden door de hoeveelheid. Je kan met veel factoren rekening houden zoals kleuren, soorten, maten en materialen. Met de tips in dit artikel kan je de volgende keer het perfecte hoeslaken uitzoeken.

 

Soort hoeslaken

Door de vele verschillende matrassen, bedden en boxsprings zijn er veel verschillende maten en hoogtes. Deze maten en hoogtes beïnvloeden de keuze voor een hoeslaken. Een normaal hoeslaken is geschikt voor een matras tot 25 centimeter. Daarnaast zijn er hoeslakens voor toppers, dikkere matrassen en voor boxsprings. Mocht iemand een verstelbare boxspring hebben dan heb je een hoeslaken met split nodig, en soms zelfs met dubbele split, als het bed aan twee kanten verstelbaar is.

 

Naast het soort hoeslaken is ook het materiaal belangrijk. Hiermee moet je rekening houden met je eigen persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een verkoelend hoeslaken hebben of wil je liever een warmer hoeslaken? Door de stof te kiezen met de eigenschappen die jij belangrijk vindt verhoog je het slaapcomfort.

 

Maat hoeslaken

Het mooiste is natuurlijk als het hoeslaken strak op het bed ligt. Het is daarom belangrijk om de juiste maten van je matras te weten. De lengte, breedte en hoogte van matras zijn de maten die je moet weten. Als je een hoeslaken neemt die geweven is dan moet je gaan voor de precieze maat. Dat komt omdat deze niet meerekken. Een hoeslaken van jersey rekt bijvoorbeeld wel mee.

 

Voor de matrashoogte zijn er drie hoogtes voor de hoeslakens: normaal, hoge hoek en topper. Het is belangrijk om goed te kijken voor welke hoogte het hoeslaken is. Beschik je over een topper van meer dan 12 centimeter dan is het verstandig om voor een normaal hoeslaken te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.