Accessoires voor de man, ze bestaan wel degelijk

Je kunt als man zeker wel accessoires dragen. Hoewel vrouwen natuurlijk veel meer keus hebben, wil dat niet zeggen dat jij als man helemaal geen accessoires tot je beschikking hebt. Je moet alleen wel weten waar je naar moet kijken. Er zijn echt genoeg accessoires voor de man, als je maar weet waar je moet kijken.

Veel mannen gebruiken de riem niet als volwaardig accessoire. Er wordt meestal niet goed gekeken of de riem wel past bij de kleuren van de outfit. Meestal is de riem een bepalende factor in een outfit, daarom moet hier wel goed naar gekeken worden. Wanneer je een mooie riem draagt, straal je uit dat je oog hebt voor detail. Dit wordt in het zakenleven als erg belangrijk beschouwd.

De portemonnee is een erg handig en onmisbaar accessoire voor de zakenman. Het is namelijk een erg veelzijdig product waar je veel in kunt bewaren. Je kunt er als zakenman bijvoorbeeld ook visitekaartjes in bewaren. Vooral wanneer je iemand bent die vaan de hort op is, kun je altijd wel een kaartje uitdelen of in ontvangst nemen. Voor iedereen is er wel een portemonnee te vinden, ze zijn er namelijk in uiteenlopende kleuren en maten. De meeste voorkomende kleuren zijn zwart of verschillende tinten bruin. Voor een zakenman is een lederen portemonnee of portemonnee van suède meestal het best geschikt. Zoek je een goedkopere portemonnee? Dan heb je ook portemonnees die gemaakt zijn van een mengsel van plastic of polyester.

Een veel gedragen accessoire is de bretel. Een bretel wordt gebruik om de broek omhoog te houden, twee elastische banen zorgen hiervoor. Maar, wist je ook al dat dit accessoire al vele honderden jaren oud is? De vroegst bekende bretels werden gebruikt tijdens de Franse Revolutie. De bretellen diende toen voornamelijk voor onderscheidingen en het tonen van familiewapens. Tegenwoordig zijn bretels vooral een modeaccessoire. Oorspronkelijk horen bretels niet zichtbaar te zijn tijdens het dragen, maar vandaag de dag wordt ze vooral gebruikt al opvallend accessoire. Vooral de opvallende en felgekleurde bretels worden vaak over de kleding heen gedragen.

Manchetknopen zijn ook van die typische zakelijke accessoires die je als zakenman echt in je kast hebt moeten liggen. De knopen zijn een stijlvolle afmaker van vrijwel ieder outfit en kunnen ook prima casual gedragen worden. Het leuk van manchetknopen is dat je ze in allerlei vormen, kleuren en maten kunt krijgen. Je hoeft dus zeker niet te blijven hangen in de ouderwetse gouden en zilveren knopen. Hoewel deze ook nog steeds erg stijlvol zijn.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.