Zwart en wit in je tuin

Black and white?

Misschien denk je wel: waarom zo enthousiast over de kleuren (ok, het zijn eigenlijk geen échte kleuren) zwart en wit? Daar kan ik kort over zijn. Er is geen andere kleurencombinatie die zo goed past bij alle materialen. Daarom in dit artikel 3 manieren om zwart en witte kleuren in je tuin te laten rocken, zonder dat het je tuin saai maakt.

Go French!

Bedank Coco Chanel maar voor het kleuren duo. De iconische mode-ontwerpster is namelijk de maker van ‘the little black dress’. Volgens haar de grondtoon van alle elegantie. Want, niets is eenvoudiger en eleganter dan de basis van zwart en wit. Dus, denk French! Wat specifieker: denk aan een lichte en luchtige slaapkamer in Parijs. Veel licht, romantiek, vintage, grille kunst, de kleuren warm ivoor en vanille samen met zwart en wit, klassieke details, dagverse bloemen en smeedijzeren tuinmeubelen.

Contrast

De vorige stijl was ronduit vrouwelijk. ‘High drama’ is meer grafisch. Het contrast van tegenstellingen creëert een elegante en verfijnde omgeving. Ga voor tuinmeubelen met strakke lijnen en gewaagde kleur-op-kleur combinaties. Albast servies tegen een zwart tafelkleed, donkere tuinmeubelen met harige witte kussens, een ivoren tuinbank met een zebra kleed. Daarnaast versterken accessoires het geheel. Denk aan spiegels, vazen en lampen. Ik zou zeggen: ga je gang, maak een scène van je tuin.

Diepte in je tuin

Dit is een stijl je gemakkelijk kunt toepassen in je huidige tuininrichting. Het idee is simpel. Maak diepte in je tuin door zwart en wit te mengen met kleur. Zwart voegt namelijk een extra dimensie aan je palet. Daarnaast helpen zwarte en witte accenten ook om een te gemaakte, precies op elkaar afgestemde look in je tuin te voorkomen. Vergeet even de grote aanpassingen. We praten over details als bloempotten, manden, een rekje voor je magazines, lampen en kandelaars. Heb je een veranda in de tuin? Overweeg dan een zwart of wit tapijt voor extra diepte in je tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • Zwart en wit voegen diepte en textuur toe aan je tuininrichting.
  • Zwart en wit gaan nooit uit de mode.
  • Zwart en wit kun je met alles combineren.
  • Zwart en wit laten andere kleuren knallen.
Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.