Zonnepanelen van Fonteyn

Zonnepanelen, je hebt er vast weleens over nagedacht. Maar verdien je je investering eigenlijk wel terug? Lees in dit artikel mijn ervaring.

Semi-transparante zonnepanelen

Wat ik had vernomen is dat je zonnepanelen het beste onder een bepaalde hoek kunt plaatsen. En dat was ook meteen een probleem. Ik heb namelijk een plat dak. Nu kwam ik echter een keer in een tuin showroom en daar was een veranda opgesteld met zonnepanelen. Maar deze zonnepanelen zagen er anders uit dan die ik eerder had gezien. Ze waren gladder, en nog opvallender: ze lagen plat. Daarom sprak ik een medewerker van de showroom aan.

“Dat de zonnepanelen gladder zijn heeft zo zijn voordelen. Zo blijven ze langer schoon en vangen meer licht op. Daardoor kun je ze op elk gewenst dak plaatsen.” De hoge lichtgevoeligheid zorgt ervoor dat je over de dag meer energie wint en daardoor meer geld bespaart. Ook bij bewolking, mist of schemering produceren deze zonnepanelen meer dan de reguliere. En dat leidt tot het sneller terugverdienen van je investering.

Zonnepanelen met optimaal rendement

Omdat de zonnepanelen ook bij warmere temperaturen constanter blijven produceren, de prijs voor een compleet pakket met omvormer aantrekkelijk was, de garantie hoog was én ik graag goed wilde doen voor het milieu en mijn omgeving heb ik de zonnepanelen aangeschaft. De 12 panelen hebben we zelf eenvoudig op ons (platte!) dak kunnen plaatsen. Daar bevinden ze zich nu een half jaar en dat is te zien op onze energie-rekening. Het schilt ons 150 euro en als je dat doorrekent betekent dat dat ik in 3 jaar de investering heb terugverdient!

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.