Zelf poorten maken? Lees onze tips

Poorten zelf maken is een lastige klus. U moet beschikken over de juiste kennis en materialen om het defect te kunnen oplossen. Als het gaat om garage, sectionaal of kantelpoorten is er speciale kennis nodig om deze op een veilige manier te kunnen maken. Dit omdat een poort over het algemeen erg zwaar is en u niet wilt dat deze op u, bezoekers of huisdieren valt wanneer u deze aan het maken bent. Daarom adviseren we om altijd een technieker in te schakelen voor het herstellen van poorten. Dit omdat techniekers professioneel zijn opgeleid om problemen met een poort op te lossen. De techniekers van ROMASS staan klaar om u te helpen met het oplossen van de problemen aan uw poorten. Indien nodig vertrekt een van onze ervaren techniekers direct.

Tips om defecte poorten te voorkomen

Defecte poorten komen altijd ongelegen en leveren vervelende situaties op. Wellicht kan de poort niet meer open waardoor u uw auto niet meer uit de garage kan rijden. Om dit soort vervelende situaties te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet die u kunt uitvoeren om de kans op een defecte poort te verkleinen.

  • Bescherm de panelen met autoshampoo
  • Vet de rubberafdichtingen licht in met vaseline om scheuren te voorkomen
  • Het smeren van de loopvlakken van de rails, lagers van de looprollen en assen van de looprollen
  • Controleren van de zijafdichting op schade slijtage of krimp
  • Maak de panelen schoon om te voorkomen dat er vuil tussen de onderdelen komt
  • Verwijder vuil en afval van de deur en de ruimte erom heen.
  • De onderdelen van de poort controleren of schade, slijtage of roest

Door de bovenstaande tips kunt u een aantal keer per jaar uitvoeren om in de gaten te houden of uw poort nog goed functioneert. Indien tijdes de inspectie blijkt dat er onderdelen aan het slijten zijn of er onderdelen zijn die niet goed meer functioneren, moet u gelijk contact opnemen met een specialist om verdere schade te voorkomen.

Onderhoud en herstelling door een vakman

Wilt u een van onze vakmannen inschakelen voor het maken van uw poorten of voor het onderhoud ervan? Aarzel dan niet en neem contact op. Via onze website kunt u snel en eenvoudig een aanvraag indienen om een technieker in te schakelen. Door de verschillende stappen in het formulier in te vullen, dient u binnen enkele minuten een aanvraag in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.

Meer informatie over onze diensten kunt u vinden op onze website.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.