Welke kentekendelen en -platen heb ik nodig bij de sloperij?

Je kunt een willekeurige auto niet zo maar naar de autosloperij Utrecht brengen. De auto moet wel identificeerbaar zijn. Wanneer dat niet het geval is, zullen vrijwel alle sloopbedrijven je auto niet willen hebben. Wanneer je bij een autosloperij een sloopauto Amsterdam gaat aanbieden is het belangrijk dat je bepaalde kentekendelen gaat meegeven als bewijs. Hierbij gaat het om kentekendelen 1 en 2 en het zogenaamde overschrijvingsbewijs. Ook 2 GAIK kenteken zul je vaak moeten afgeven.

Via een connectie met het RDW kan een autosloperij jouw auto vrijwaren. Vanaf 1 januari dit jaar (2014) is het mogelijk dat je in plaats van een papieren kentekenbewijs een kentekencard afgeeft. Wanneer je zo’n kentekencard hebt, is de papieren versie vervallen. Je dient dan de kentekencard mee te nemen naar de sloperij. Houdt hier rekening mee. Wanneer je niet meer in bezit bent van de genoemde documenten en bewijzen, is dit niet per se een ramp. Wanneer je je kunt identificeren en wanneer de gegevens alsnog traceerbaar zijn, dan is er niks aan de hand en kun je de auto laten slopen door de sloperij.

Vrijwaringbewijs
Als alles in orde is zul je een officieel RDW bewijs krijgen. Dit is het vrijwaringsbewijs. Uit deze documentatie zal blijken dat je niet meer de eigenaar bent van je auto en dat je je auto te goeder trouw aan de sloperij hebt verkocht c.q. overgedaan. De gegevens die het demontage bedrijf heeft verzameld wordt overigens zes jaar bewaard. Dit in verband met de wetgeving in Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.