Wat moet ik allemaal regelen om van mijn sloopauto af te komen?

Je sloopauto verkopen is niet moeilijk, maar er komt nog wel wat bij kijken. Als je slim bent vergelijk je een aantal sloperijen met elkaar, voordat je echt definitief in zee gaat met een bepaalde autosloop.

Op een afgesproken plaats krijg je van de chauffeur van de sloperij een vrijwaringsbewijs. Het afmelden van je auto bij het RDW en bij de belasting is automatisch gedaan wanneer je een vrijwaringsbewijs hebt. Wel dien je een bewijs van vrijwaring naar je verzekeringsmaatschappij op te sturen. Hierbij is het wel belangrijk dat je een kopie opstuurt. Alleen door een bewijs op te sturen kun je de motorrijtuigenverzekering stopzetten. Ook ontvang je het geldbedrag op locatie. Zorg er voor dat dit vooraf duidelijk wordt gecommuniceerd, want je wilt natuurlijk wel een redelijke vergoeding voor je sloopauto krijgen en dit ook daadwerkelijk ontvangen.

Het vakkundig slopen van sloopauto’s is voor veel sloperijen een specialiteit geworden. Door de juiste mensen in te zetten, die daarnaast voldoende ervaring hebben en kennis hebben van de nieuwste technieken, kan jouw auto op een gedegen manier worden gesloopt. Dit allemaal conform de huidige strenge wet en regelgeving in zowel Nederland als daarbuiten.

De meeste bedrijven hebben een ophaaldienst die 7 dagen per week te bereiken is en vaak ook nog eens 24 uur per dag. Binnen 12 of 24 uur kan je auto worden opgehaald. Je kunt de meeste autosloperijen ook bereiken per mail en soms ook per sms.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.