Wat kunnen triggerpoints veroorzaken?

Triggerpoints zijn verkrommingen in een spier van de mens. Deze triggerpoints kunnen pijnklachten veroorzaken die vaak onverklaarbaar zijn maar zijn gelukkig eenvoudig te behandelen.

Hoe kun je last krijgen van triggerpoints?
Ieder mens heeft latente triggerpoints. Deze triggerpoints kunnen opspelen tijdens een stressvolle periode. Heb je het druk op het werk en word je bedolven onder het werk? Triggerpoints kunnen opspelen en je kunt last krijgen van hoofdpijn, nekklachten of schouderklachten. Ook hoofdpijn kan opspelen. Vervelende klachten waar je vaak geen oorzaak voor kunt verzinnen. Ook overbelasting kan triggerpoints veroorzaken. Naast de keuze voor een triggerpointtherapie is het raadzaam om voldoende rust te nemen, want zonder rust zul je mogelijk last blijven houden van de genoemde pijnklachten. Je kunt ook een zelfhulpboek kopen met tips bij triggerpoints.
Pijnklachten bestrijden
Bij veel pijnklachten grijpen mensen tegenwoordig naar allerlei verschillende soorten pijnstillers. Ook onstekingsremmers, hormooninjecties, operaties en oefeningen om de pijn te verminderen zijn oplossingen om de pijn te bestrijden. Veel behandelaars kijken echter onvoldoende naar spierknoopjes als mogelijke oorzaak van de pijn. Volgens veel fysiotherapeuten komt dat omdat men eigenlijk alleen waarde hecht aan scans en foto’s. Spierknoopjes zijn met de hand te voelen en kunnen behandeld worden. Deze spierknoopjes heten overigens officieel myofasciale triggerpoints.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.