Wat doe je met een total losse auto?

Een auto kan bij een ongeval ernstig beschadigd raken. Soms zelfs zo erg dat het vele duizenden euro’s kost om de schade te herstellen. Wat moet je dan? Je kan je auto moeilijk ergens in de natuur dumpen (vergis je niet, sommige mensen doen dit en dan vooral in het oosten van Europa). Maar gelukkig kun je een beroep doen op een sloopbedrijf. Er zijn talloze bedrijven in Nederland die je kunnen helpen om van je sloopauto of een schade auto af te komen. Je krijgt er zelfs een kleine vergoeding voor. Bij een schade auto kan dit nog hoger oplopen als de auto in goede staat is of zelfs nieuw.

Waar verdient een sloopbedrijf geld aan?
Een sloopbedrijf kan alleen maar bestaan omdat ook zij geld verdienen. Een auto die naar de sloop wordt gebracht is dus niet totaal waardeloos, want anders zouden er geen sloopbedrijven bestaan. Een sloopbedrijf kan bestaan omdat ze de onderdelen kunnen verpatsen en later kunnen een groot deel van het schroot verkopen aan een handelaar in schroot. Sommige bedrijven krijgen ook subsidie. Dit omdat men wil dat een zo groot mogelijk deel van de auto wordt gerecycled. Zonder deze subsidie zou het niet mogelijk zijn om de auto  voor een groot deel te recyclen.

In Nederland kun je de total losse auto naar de sloop brengen. Een sloperij zal er dan in de meeste gevallen nog wel wat voor betalen. Enkele honderden tot mogelijk enkele duizenden euro’s zijn bedragen die je best kunt krijgen voor een sloopauto.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

 

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.