Waar op letten als je een auto wil huren in Spanje!

Op vakantie in Spanje is iets wat we allemaal graag doen. En niet alleen meer op vakantie. Ook zaken doen, stedentrips of zelfs winkelen behoren tot het arsenaal van de tripjes naar Spanje. Het kan daarbij handig zijn om een auto te huren in Spanje, zeker als u met het vliegtuig naar Spanje bent afgereist. Ook in Spanje kunt u eenvoudig een auto huren, waaronder bij bedrijven die zich ook in België hebben gevestigd. Echter is het altijd handig om een aantal tips te hebben om er zo goed als zeker van te zijn dat u niet wordt opgelicht of simpelweg een goede keuze hebt gemaakt.

Waar let u op?
Als u een auto gaat huren in het buitenland dan is het fijn om te weten waar u aan toe bent en waar u op moet letten. Om ervoor te zorgen dat alles nét zo fijn en soepel verloopt als in België. Zeker omdat u de taal wellicht niet machtig bent. Hieronder vindt u een aantal punten waar u in elk geval op moet letten:

● Wat zijn de gegevens van de verhuurder?
● Staan uw gegevens vermeld op het huurcontract?
● Wat is het merk, type en kenteken van de huurauto?
● Wat is de kilometerstand op moment van vertrekken?
● Hoe lang huurt u de auto en staat dit ook vermeld op de huurovereenkomst?
● Hoe bent u verzekerd?
● Wat is de hoogte van het eigen risico?
● Is er schade aan de auto en is de verhuurder hiervan op de hoogte?
● Te betalen bedrag, betaalwijze en de hoogte van de borg;
● Hoe bereikt u eventueel de technische dienst van de verhuurder?

Controleer ook of ieder persoon die gaat rijden met de huurauto op is genomen in het contract. U bent enkel verzekerd als bestuurder als de naam staat vermeld op het betreffende huurcontract.

Creditcard
Wanneer u een auto huurt in Spanje is het hebben van een creditcard vereist. De creditcard wordt gebruikt voor de borg, eigen risico, door u gerealiseerde schade of eventuele verkeersboetes. Mocht het zo zijn dat er ontrecht geld is afgeschreven van uw creditcard dan kunt u dit bij uw creditcard maatschappij verhalen. Mits u voldoende bewijs heeft! Zorg er dus voor dat u alles goed vastlegt en eventueel foto’s maakt van bijvoorbeeld schade vóór en ná de huurperiode.

Met bovenstaande tips kunt u ongetwijfeld veilig op pad. Eenvoudig vergelijken van autoverhuurbedrijven in Spanje kan onder andere op Spanje-Autohuur.nl. Vergelijken is gratis en geeft u een eerlijk beeld van de prijzen, aanbod, voorwaarden en extra’s.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.