Vitaliteit wil je waarborgen

Het wordt steeds belangrijker dat jij als persoon vitaal bent. Het is een begrip dat je misschien niet zoveel zegt maar wat wel van degelijk belang is voor jouw als persoon en voor het presteren van jou binnen een onderneming. Maar wat is vitaliteit en hoe vormt het jou leven? In dit artikel neem ik u mee over de belangen hiervan.

Vitaliteit is kortom hoe energiek jij bent. Het heeft invloed op eigenlijk alles in jou leven dat hier betrekking op heeft. Vitaliteit uit zich bijvoorbeeld in jou lichamelijke gezondheid. Ben jij sterk en goed te been? Kan jij nog aan sport doen? Maar hiernaast gaat het ook over de ‘binnenkant’ van je lichaam. Bijvoorbeeld of je een sterk immuunsysteem hebt. Maar naast je fysieke gesteldheid doet vitaliteit ook een beroep op jou geestelijk gezondheid. In dit geval gaat het erom hoe sterk jij als persoon bent op emotioneel gebied. En hoe uit je dit richting anderen. Ook jou persoonlijkheid valt hieronder. Heb jij een sterke persoonlijkheid en ben je iemand die zijn of haar mening durft te uiten of is dit wat minder het geval. Het je lekker voelen staat hier dus centraal. Zoals je leest is het een uitgebreid begrip maar alles behalve onbelangrijk! Voor veel werkgevers is dit het uitganspunt tijdens een medewerkersonderzoek.

Je kan je dus ook voorstellen dat een werkgever waarde hecht aan vitaliteit medewerkers. Dit zorgt ervoor dat de duurzame inzetbaarheid van de werknemers gewaarborgd worden. Jij, je werkgever en iedereen om je heen heeft er belang bij dat jij dus een vitaal persoon bent. Het komt er dus eigenlijk op neer dat jij sterk en gezond bent en ook nog de leuke dingen uit het leven kan halen zonder dat jouw lichaam je in de weg zit. Veel werkgevers hechten hier meer waarde aan dan de efficiëntie van de uren registratie (hoewel dit ook belangrijk is).

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.