Verschil infrarood sauna en stoom sauna

In dit artikel lees je de verschillen tussen de infrarood sauna en stoom sauna

Stoom of infrarood sauna: wat is het verschil?

Zweten is één van de beste, natuurlijke manieren om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Alle sauna’s hebben dat dan ook als doel. Zowel de infrarood sauna als de stoom (of Finse) sauna. De infrarood sauna verwarmt echter niet de lucht, maar direct je lichaam. Daarom warmt je lichaam van binnenuit op. Daardoor maakt de infrarood sauna het mogelijk meer een grotere hoeveelheid afvalstoffen uit je lichaam te halen.

Hoeveel zweet je in de sauna?

De infrarood sauna warmt je op door middel van stralingswarmte. Wat je zweet uiteindelijk bevat tijdens een sessie in de infrarood sauna is 80% water en 20% toxines. Bij een traditionele sauna, waar de lucht wordt verwarmd, liggen die cijfers anders. Zo blijkt dat het zweet bestaat uit een grotere hoeveelheid water (97% zelfs!) en slechts 3% toxines. Uit dit onderzoek blijkt dus de infrarood sauna’s meer effectief zijn in het opruimen van gifstoffen uit je lichaam.

Eigen infrarood sauna

Lijkt het je wat om een sauna thuis te hebben? Een infrarood cabine kan gemakkelijk in huis geplaatst worden en hoeft helemaal niet groot en duur te zijn. Bij Fonteyn kan je al een infrarood sauna kopen vanaf € 550,-!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.