Verplicht rolpoorten onderhoud | ROMASS Business

Bent u op de hoogte dat het wettelijk verplicht is voor firma’s om jaarlijks rolpoorten onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerde technieker. Om de veiligheid van werknemers en bezoekers te waarborgen heeft de Europese regering het wettelijk verplicht om industrieële rolpoorten jaarlijks te controleren op eventuele defecten. Door intensief gebruik van een rolpoort kunnen de onderdelen gaan slijten waardoor de poort niet meer goed en veilig kan functioneren. De kans op ongelukken met rolpoorten wordt dan vergroot. Door rolpoorten jaarlijks te onderhouden wordt slijtage tegengehouden en is de kans op een ongeluk verkleind.

Rolpoorten onderhoud

Veiligheid van personeel is een onderdeel die de Europese en Arbo wetgeving erg belangrijk vinden. Om ervoor te zorgen dat firma’s hier aandacht aan besteden hebben de de EN 13241-1 norm ingesteld waaraan bedrijfspoorten moeten voldoen. Tijdens een jaarlijkse controle moet er worden nagekeken door een keuringsspecialist of de rolpoort nog voldoet aan de wettelijke eisen.

Onze VCA-gecertificeerde techniekers kunnen uw rolpoorten volgens de vastgestelde normen onderhouden en keuren. Ze gaan op basis van een checklist uw poort na om te bekijken welke onderdelen er wel en niet meer voldoen aan de wettelijke normen. Om de poort goed te mogen keuren moeten ze voldoen aan alle punten die op de checklist staan. Indien dit niet het geval is, gaan onze techniekers in overleg met u de rolpoort onderhouden/herstellen zodat deze wel voldoet aan de wettelijke eisen.

Door het intensief gebruiken van de poorten kan er slijtage ontstaan aan onderdelen waardoor de rolpoort niet meer naar behoren functioneert en niet meer veilig is. De techniekers van ROMASS Business gaan de onderdelen herstellen zodat deze wel voldoen aan de wettelijke eisen.

Voordelen van onderhoud

Naast de wettelijke verplichting van het jaarlijks onderhouden en keuren van rolpoorten, levert het ook een aantal voordelen voor u op. Door jaarlijks onderhoud wordt ervoor gezorgd dat de poorten in topconditie verkeren. Hierdoor wordt de kans op een eventuele storing verkleind en wordt de levensduur verlengd. Doordat u uw rolpoorten jaarlijks laat onderhouden heeft u ook een beter inzicht in de kosten van de rolpoorten.

Wij bieden verschillende serviceovereenkomsten aan voor het jaarlijks keuren en onderhouden van rolpoorten. Afhankelijk van het aantal poorten, staat van een poorten en de wensen en eisen kunt u uit 3 verschillende overeenkomsten kiezen:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos
  • Pakket op Maat

Voor meer informatie over onze servicepakketten of diensten kunt u een kijkje nemen op onze website. Wilt u liever telefonisch contact? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op: 03/8080702.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.