Verkoop je auto en bespaar maandelijks veel kosten

Onze auto is ons zeer lief als je je bedenkt hoeveel geld wij daar maandelijks inpompen. De auto staat niet voor niets op nummer 1 wat betreft favoriete vervoersmiddelen. Natuurlijk is het hebben van een eigen auto makkelijk, maar lang niet altijd noodzakelijk. Ga kostenbesparend te werk en verkoop je auto online.

Veel consumenten zitten in een financieel magere positie. Dat maakt het hebben van een auto een bijzonder dure hobby. Om het hoofd boven water te houden, worden er minder luxe artikelen gekocht en overbodige artikelen verkocht. Er wordt al snel gekeken naar grote maandelijkse posten waar eventueel op bezuinigd kan worden. Dan komen we toch gauw op hetzelfde uit: de auto. Veel bedrijven zitten in hetzelfde schuitje. In de eerste helft van dit jaar zijn er een recordaantal bedrijven en instellingen failliet verklaard. De bedrijven die nog in leven zijn, moeten ook kostenbesparende beslissingen nemen en het mes zetten in bijvoorbeeld het personeelsbeleid en het wagenpark.

Bereken je totale autokosten
Maandelijks zijn we heel wat geld kwijt voor ons favoriete vervoersmiddel. Globaal kun je de autokosten onderverdelen in drie soorten: de aanschafkosten, de kosten van het bezit en de gebruikers kosten. De prijs die je hebt betaald voor de auto is slecht een klein deel van de totale aanschafkosten. Je bent in de oriëntatiefase voor het kopen van de auto al geld, tijd en energie kwijt aan reiskosten voor het bezoeken van dealers om je te oriënteren op je nieuwe aankoop. Het afvoeren en overschrijven van je oude auto verloopt ook niet geheel kosteloos.

Resterende maandelijkse kosten
Afhankelijk van het formaat van de auto, kunnen de maandelijkse kosten voor het in het bezit hebben van je auto flink oplopen. Voordat je er überhaupt een meter mee hebt gereden, ben je al geld kwijt aan motorrijtuigenbelasting en verzekering. In grotere steden moet je ook nog betalen voor je parkeerplek aan huis. Voor het gebruiken van je auto betaal je voor het basisonderhoud zoals de APK keuring. Om van A naar B te komen, heeft je auto brandstof nodig. Dit is ook niet meer zo goedkoop als voorheen. Als je nog een beetje pech hebt, dan komen hier ook nog variabele kosten bij bovenop. Hoe ouder de auto, hoe meer slijtageplekken de auto gaat vertonen. Misschien heeft je auto wel een keer nieuwe banden nodig of is de distributieriem nog nooit vervangen.

De opbrengst bij het verkopen van je auto
Het spreekt voor zich dat kleine zuinige auto’s goedkoper in maandelijkse kosten zijn. Als je krap bij kas zit, dan kun je dus het beste je grote auto verkopen en wellicht inruilen voor een kleinere. Dit is gunstig voor je portemonnee, maar daar maak je dealers minder blij mee. Zij zitten niet te springen om jouw oude auto waar zij ook geen kant mee op kunnen. Het bedrag van inruilen ligt daarom vaak ver beneden verwachting. Dat is een flinke tegenvaller. Je auto blijkt ineens lang niet zoveel waard te zijn als je dacht. En nu?

Auto inruilen of zelf verkopen
De dealer die je benaderde gaf weinig inruil. Je kunt nog informeren bij andere dealers, maar die zullen niet gek veel hoger zitten. Dat is zonde van je tijd, geld en energie om stad en land af te gaan op zoek naar een dealer die hoger biedt. Een andere mogelijkheid is je auto verkopen aan een particulier. Misschien is de uiteindelijke opbrengst hoger dan dat je bij de dealer zou krijgen, maar bij het particulier verkopen van je auto komen hele andere dingen kijken. Zo gaan er gemiddeld enkele weken of maanden voorbij voordat je je auto hebt verkocht. Daarnaast moet je tijd steken in het opstellen van een advertentie en kun je telefoontjes en mailtjes verwachten van particulieren die toch nog nadere informatie willen ontvangen. Van de geïnteresseerden weet je de achtergrond niet, dus het kan best zijn dat je een oplichter treft.

Een groot publiek voor het verkopen van je auto
Het bezoek van garages in de buurt vergt veel energie en levert weinig geld op als je je auto wilt inruilen. Je auto verkopen aan een particulier kan even moeizaam verkopen. Je bent veel tijd kwijt aan particulieren voordat je uiteindelijk een definitieve verkoop rond hebt. Wat zou het toch fijn zijn als je je huis niet uit hoeft en toch een groot publiek kon benaderen voor het snel en veilig verkopen van je gebruikte auto.

Snel en veilig je auto verkopen
Verkoop je auto razendsnel via de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. Je kunt snel, gratis, anoniem en geheel vrijblijvend een auto verkopen met een druk op de knop. Je bereikt in één klap ruim 5.000 gecertificeerde auto inkoop bedrijven. Bij de online aanmelding van je auto vul je het kenteken en kilometerstand in. Vervolgens omschrijf je de huidige staat van de auto zo goed mogelijk. Voor de volledigheid upload je nog een of meerdere foto’s. Je auto wordt direct in een afgeschermde autoveiling geplaatst, waar autodealers een bod op jouw auto kunnen doen. Ongeacht merk, bouwjaar krasjes of andere schadeplekjes ontvangt je altijd gegarandeerd binnen 24 uur een inkoop voorstel voor jouw oude auto. De verkoop kan al binnen enkele dagen geregeld zijn. Bij het instemmen van het bod, maak je een afspraak met de dealer. Wellicht ben je morgen al verlost van je oude auto en heb je direct contant geld in handen.

Gecertificeerde auto inkoop bedrijven
Het grote voordeel van de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl is dat je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare verkoop. In tegenstelling tot het particulier verkopen van je auto loopt je geen enkel risico met onbetrouwbare figuren in aanraking te komen. De ruim 5.000 aangesloten autobedrijven uit heel Nederland zijn allemaal RDW erkend. Na het maken van een inleverdatum overhandig je de dealer de autosleutels. Jij ontvangt op jouw beurt direct een RDW vrijwaring en de opbrengst van de auto in contant geld. Je bent vanaf dat moment op geen enkele manier meer aansprakelijk voor de auto.

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.