Verbandpantoffels voor een goede genezing van een open wond of bij een zwelling

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u (tijdelijk) geen orthopedische of confectieschoenen aan kan en bieden verbandpantoffels uitkomst. Bijvoorbeeld na een operatie of bij een open wond helpt een verbandpantoffel bij een versneld genezingsproces. Met dit schoeisel komt er namelijk geen extra druk op de wond of zwelling te staan, maar hoeft u niet blootsvoets rond te lopen. Ook voor mensen met diabetes, waarbij voetverzorging erg belangrijk is, zijn deze verbandpantoffels zeer schikt. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de voet en kan wondinfecties voorkomen.

Verbandpantoffels: in diverse maten en varianten verkrijgbaar
Eén van de belangrijkste voorwaarden van een verbandschoen is het draagcomfort. Daarom zijn deze schoenen vaak voorzien van een stevige zool en zijn ze gemakkelijk in breedte verstelbaar. Op deze manier zijn ze prettig in huis te dragen en helpen ze de druk op een voetwond te verminderen. Deze verbandpantoffels zijn verkrijgbaar met een verwijzing van een arts of medisch specialist. Vaak worden ze dan ook volledig vergoed door zorgverzekeraars.

Verbandpantoffels zorgt voor meer mobiliteit
In veel gevallen zijn verbandpantoffels slechts een tijdelijke oplossing, maar in sommige gevallen kunnen mensen deze voor langere tijd dragen. Denk aan verschillende huidaandoeningen als huidulcera, oedeemvorming of andere huideffecten. Deze mensen hebben veel baat bij het zachte materiaal van dit soort schoeisel waardoor ze weer een toename van hun mobiliteit zien. Een prettige bijkomstigheid van een verbandschoen is de goede hygiëne en het minimale aantal naden. Vanwege de goede fitting en een antislipzool kunnen mensen zeer stabiel en vertrouwd lopen. Bij een confectieschoen of orthopedische schoen was dit niet mogelijk geweest. 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Mode en Kleding met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.