Verantwoord voedsel

PvdA kamerlid Sjoera Dekkers ligt er waarschijnlijk wakker van. De e-nummers en kleine lettertjes op de etiketten van ons voedsel. Al jarenlang is het goed gegaan en volgens ons zijn er wel andere zaken die aandacht nodig hebben in politiek Nederland. Toch komt er een debat over dit onderwerp met staatssecretaris Sharon Dijksma en minister Edith Schippers. Tijdverspilling als je het aan ons vraagt.

Verantwoord eten is een keuze

Er is genoeg voedsel in de supermarkt te krijgen dat al wel verantwoord is. Zo is het bijvoorbeeld het merk Simpie dat suikervrije producten op de markt brengt voor met name onze kinderen. Er hoeft dus niks veranderd te worden…de consument heeft al een keuze in suikervrije en biologische producten.

Waar zijn we mee bezig in Nederland?

Is het niet te gek voor woorden dat we ons bezig houden met dit soort randzaken in Nederland? De werkloosheid is nog nooit zo hoog geweest, de armoede stijgt en mevrouw Dikkers van de PvdA stoort zich aan de namen van onze producten en de etiketten. Wij citeren Dikkers: ‘In bosbes-kiwi-sap zit bijvoorbeeld maar een klein percentage bosbes en voornamelijk appelsap. Dan vraag ik me af of de naam ‘bosbes/kiwi-sap’ nog wel gerechtvaardigd is.’

Wij vragen ons echt af of mevrouw Dikkers niks beters te heeft in Den Haag? Ook zegt ze dat de consument er op moet kunnen vertrouwen dat ze een eerlijk product krijgen en dat er nu teveel misleidende informatie op de etiketten staat. Tjah….wij worden eerlijk gezegd een beetje moe van dit soort werk verschaffende regeltjes.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.