Uw 2de hands auto op de zomer voorbereiden

Motorfietsen worden weer van de stalling gehaald, en auto’s weer opgepoetst. Of die leuke cabriolet eindelijk deze zomer aangekocht. Ook de kampeerwagens zullen deze zomer ook weer massaal op de weg aanwezig zijn. Er staat weer een seizoen van oververhitte radiatoren, en uitgedroogde automobilisten voor de deur.

Om te zorgen dat de auto het ook deze zomer niet oververhit raakt, zijn er enkele maatregelen die men kan nemen zodat u uw occasion altijd nog voor een leuke prijs aan een auto inkoper kunt verkopen mocht dat nodig zijn.

Uw 2de hands auto onderhouden voor de zomer

Voor een goed werkend koelsysteem van de moderne auto is het van belang dat alle warmte efficient afgevoerd word. Hiervoor is een goed gesloten systeem noodzakelijk, dit voorkomt uiteraard verlies van vloeistof, ook het feit dat vloeistof onder druk, hogere temperaturen kan bereiken voordat het kookpunt bereikt word. Een kleine moeite is het om de radiateurdop of expansievat te controleren om er zeker van te zijn dat deze goed afsluit. Controleer het vloeistofniveau met koude motor, indien nodig vul het koelvloeistof tot het aangewezen maximum. Controleer ook wanneer de motor koud is, alle slangen en leidingen die zich enigszins met koelvloeistof bemoeien op lekkage. Belangrijk is ervoor te zorgen dat de radiateur goed zijn werk kan doen. Extra inspectie vereisen de flexibele radiateurslangen op de punten waar slangklemmen bevestigd zijn.Let op barstjes en scheurtjes in het rubber bij de slangklemmen. Druk de slangen bij de klemmen een beetje plat zodat eventuele beschadigen beter te zien zijn. Zorg dat alle metalen leidingen op de juiste manier bevestigd zijn,dit voorkomt lekkage door tegen elkaar schurende onderdelen en irritante geluidjes. Indien van toepassing, werp ook een kritisch blik op de aandrijfriem voor de ventilator. Deze tijdig vervangen, is beter dan in de file staan met een overkokende motor. Zorg bij een elektrische radiateurventilator dat deze ook werkt,als de temperatuur van de motor oploopt behoort deze in te schakelen. Een goed werkende thermostaat is hiervoor noodzakelijk.

Uw auto goed onderhouden maakt zal de autoverkoop versnellen

Veel mensen kiezen ervoor om voor de zomer nog even snel hun auto te verkopen op een autoverkoop site zoals ikwilvanmijnautoaf.nl in de hoop om wat extra centjes te hebben voor ze zomervakantie. In deze tijd willen mensen graag lekker op vakantie, of gaan zwemmen, ijsjes eten en leuke uitjes organiseren, door hun auto te verkopen en een goedkopere te halen hebben mensen wat extra geld op zak voor het mooie weer. Het vervelende daarvan is dat heel veel mensen tegelijkertijd hun auto te koop zetten op allerlei auto verkopen sites, waardoor uw advertentie na 1 dag al niet meer vindbaar is tussen de honderden “2de hands auto verkopen” advertenties online. Door uw auto optimaal te onderhouden vergroot u uw auto verkoop kansen gigantisch, daarnaast is het maken van een duidelijke, goede advertentie ook van essentieel belang om auto inkoop bedrijven te lokken.

 

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.