Uitkeringen te laat gestort

Door een storing bij de Dienst Werk en Inkomen (DWI) Amsterdam zijn er zo’n 26.000 uitkeringsgerechtigden de dupe geweest van een te late storting van hun uitkering. Dit kan voor een aantal mensen een probleem zijn geweest aangezien ze toch al krap bij kas zitten.

Gelukkig is er voor deze mensen wel een regeling getroffen. In het geval dat er rekingen betaald dienen te worden kon men een voorschot van 50 euro ophalen. Dit is natuurlijk niet heel veel, maar het kan wel bij dragen aan de maandelijkse verplichten.

Het is niet altijd even makkelijk om te moeten rondkomen van een uitkering. In veel gevallen kies je hier natuurlijk niet voor en heb je het liefst zo snel mogelijk weer een betaalde baan waar je lekker je eigen centen kan verdienen. Met het huidige economische klimaat zit dat er nog niet voor iedereen in. Veel werkgevers zullen niet slen nieuw personeel aannemen en mocht het slecht gaan dan is vaak het personeel het eerste waarop bezuinigd gaat worden.

Juist door dit klimaat vallen steeds meer mensen terug op een uitkering. Het aantal aanvragen voor uitkeringen stijgt nog steeds. Veel mensen hebben daardoor dus ook nog vragen over uitkeringen. De website Uitkering Vragen kan hier wellicht van extra informatie voorzien.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.