Trainen met dumbells

Veel mensen schaffen dumbells aan, maar hebben er eigenlijk geen idee van welke oefeningen ze kunnen uitoefenen met de dumbells. Om deze reden halen ze ook niet alles wat er uit dumbells te halen valt. Je kunt namelijk alle spiergroepen trainen in je lichaam met behulp van dumbells, je moet alleen weten hoe je dit moet doen.

 

Het internet staat helemaal vol met oefeningen die je kunt doen met dumbells. Ook is het mogelijk om een boek te kopen, waarin vele oefeningen staan met dumbells.

 

Veel mensen klagen vaak ook na aanschaf van de dumbells dat ze niet het gewenste effect hebben. Dit komt omdat het nogal verleidelijk is om tijdens het trainen met dumbells vals te spelen. Dumbells hebben wel zeker effect als je de oefeningen maar serieus neemt. Als je een oefening niet helemaal goed doet, doe je jezelf te kort en bereik je niet het effect dat je graag wilde hebben. Het is dan ook met klem aan te raden om omwille van jezelf niet vals te spelen en alle oefeningen te doen, zoals het beste is.

Verder is het ook aan te raden om de trainingen op te bouwen en niet meteen super hard te beginnen  met trainen. Dit omdat het lichaam ook moet wennen aan de trainingen en je anders te veel spierpijn krijgt, waardoor je je spieren misschien overbelast en daardoor een blessure op loopt.

Dus als je dumbells wilt aanschaffen, neem het trainen dan wel serieus en neem niet te veel hooi op de hooivork.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.