Topvrouwen met waanzinnig salaris

Over het algemeen verdienen mannen meer dan vrouwen maar er bestaan genoeg uitzonderingen in de topwereld. Angela Ahrendts is de vrouw die aan het hoofd staat van de retail en online winkels van Apple heeft vorig jaar maar liefst 83 miljoen dollar op haar rekening kunnen toevoegen.  Want dit juist zo uitzonderlijk maakt is dat de baas van Angela Ahrendts, Tim Cook,  maar liefst 70 miljoen minder verdiende dat jaar. 

Inclusief dit bedrag is ook  een tekenbonus terug te vinden en  een bedrag om de inkomsten die ze door de overstap van  kledingbedrijf Burberry naar Apple  miste te compenseren.  Met deze 83 miljoen dollar is Angela Ahrendts de beste betaalde vrouwelijke werknemer in de wereld.   In mei 2014  is Angela Ahrendts overgestapt van het Britse Fashion bedrijf en staat ondertussen onder aan het hoofd van de retail en online winkels bij Apple. Momenteel is ze bezig  met het promoten van de Apple Watch aan de wereld.

Apple heeft Angela Ahrendts aangesteld als vervanger voor John Browett die al naar zes maanden  er de brui aan gegeven had.  Bij de loonbereking  van  Angela  Ahrendts heeft men rekening gehouden met beloningen en vergoedingen die zij door de overstap zou verliezen heeft het loonbureau van Apple te kennen gegeven.

Voordat Angela Ahredts de beste betaalde vrouwen ter wereld was, werd deze positie ingenomen door Marissa Mayer.   Marissa Mayer werkt als bestuursvoorzitter bij de grote Concurrent van google, namelijk ‘Yahoo’.  Afgelopen jaar mocht ze het mooi bedrag van 59 miljoen dollar op haar rekening toevoegen, momenteel is het loonsalaris van Marissa Mayer gedaald door de gedaalde koers van Yahoo waardoor ze weggezakt is naar de 3de plaats dit jaar. De 2 plaats is momenteel bezet  door Safra Catz. Safra Catz is co-Ceo en CFO bij de organisatie Oracle. Op de vierde plaats kan je Heater Bresch terugvinden die werkt bij het Nederlandse (geregistreerde) farmaceutische bedrijf ‘Mylan NV’ waar zij een jaarlijks bedrag van 40 miljoen dollar opstrijkt.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.