Toegangscontrole beveiliging

Wanneer je een gebouw wilt beveiligen, kun je denken aan diverse zaken. Een veel gebruikte toepassing zijn beveiligingsdraaideuren. Deze kunnen een gebouw beveiligen tegen onbevoegden. De meeste draaideuren hebben sensoren, waarmee de binnenruimte van de draaideur wordt bewaakt. Men kan voor de aansturing van een dergelijke draaideur een drukknop toevoegen. Andere opties kunnen zijn: een kaartenlezer, biometrisch systeem of een bedieningspaneel.

De draaideur kan uitgebreid worden wanneer er eventuele extra opties aan te pas moeten komen zoals kogelbestendigheid. Ook zijn er uitvoeringen die inbraakwerend zijn en soms zelfs brandwerend zijn. Overigens zijn deze deuren ook veilig wanneer er een panieksituatie ontstaat. Men kan dan vrij ongehinderd via de deuren een vluchtweg kiezen. De opties zijn in elk geval uitgebreid en in geval

Waar worden dit soort beveiligingsdraaideuren vooral gebruikt

Als het om toegangscontrole gaat kan een beveiligingsdraaideur overal wel worden toegepast, alleen in sommige omgevingen zul je vaker een beveiligingsdraaideur tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan banken, militaire complexen over diverse overheidsgebouwen. Ook op een vluchthaven of in een gevangenis kun je dit soort beveiligingsdraaideuren tegenkomen.

Samen met een beveiligingsbedrijf kun je doorspreken welke toegangscontrole je kunt gebruiken en welk toegangscontrolesysteem het best kan worden toegepast. Om bijvoorbeeld de toegang van voetgangers te reguleren bij een bedrijfspand kun je kiezen voor tourniquets. Dit zijn betrouwbare installaties voor buiten en samen met een badgelezers kunnen ze de controle reguleren van mensen. Hiervoor is geen persoon nodig en een tourniquet zorgt voor een 1 persoons passage. Deze tourniquet zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en kunnen diverse vleugels hebben.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.