Tevreden personeel zorgt voor goede bedrijfsvoering

Voor een bedrijf is het belangrijk dat alle medewerkers tevreden zijn, want ontevreden medewerkers zorgen alleen maar voor kosten en moeite voor een bedrijf. Een van de kosten waar een bedrijf mee heeft te maken als er ontevreden medewerkers zijn, zijn de kosten die met ziekte te maken hebben. Ziekteverzuim is erg duur voor een bedrijf omdat een bedrijf naast het doorbetalen van de zieke medewerker ook voor vervanging van de zieke medewerker moet zorgen.

Deze kosten moeten, als dat mogelijk is, worden voorkomen. Een medewerkersonderzoek kan daarin de eerste stap zijn. Met een medewerkersonderzoek wordt het voor een bedrijf mogelijk om te kijken in hoeverre haar medewerkers tevreden zijn. Aan de hand van een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan dus worden ingespeeld op de punten waar de medewerkers niet tevreden waren en kan er wat aan de ontevredenheid worden gedaan.

Een van de kenmerken waar je aan kunt herkennen of een medewerker tevreden is, is als een medewerker de gestelde doelen niet meer haalt. Een medewerkersonderzoek is daarom erg belangrijk omdat het een van de weinige mogelijkheden is die een bedrijf heeft om iets aan het ziekteverzuim te doen.

Het is belangrijk voor een organisatie om het direct te weten als er een medewerker minder tevreden is, want ontevreden medewerkers zullen altijd minder presteren op bepaalde vlakken dan tevreden medewerkers en dat is erg jammer. Als je weet dat de medewerkers wat minder tevreden zijn en weet niet waardoor dat komt dan moet je een medewerkerstevredenheidsonderzoek houden.

Het is ook slim om een medewerkerstevredenheidsonderzoek te houden als alle medewerkers nog tevreden zijn, want dan zorg je ervoor dat je eerder kan reageren als er ontevreden medewerkers zijn. Als je dus regelmatig onderzoeken houdt zie je een patroon en weet je eerder of een medewerker tevreden is of dat de medewerker juist ontevreden is.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.