Tennissen net als Kiki Bertens

Voor de tweede keer in haar carriere kreeg Kiki Bertens het voor elkaar om tot de kwartfinale op een Grand Slam te komen. Hoewel ze liever op gravel speelt en daar beter lijkt, lukte het ook op het gras van Wimbledon ook goed. Waar ze in 2016 tot de halve finale van Roland Garros kwam, was nu de kwartfinale op Wimbledon het eindstation. Dit nadat ze top 10 speelsters Venus Williams en Pliskova had uitgeschakeld.

 

Met de goede prestaties krijgt ook het tennis in Nederland weer wat meer aandacht. Voor een sportgek land als Nederland moeten we eerlijk zijn en hebben we geen tennissers die tot de wereldtop behoren. Tot de absolute top welteverstaan. Maar in de breedte is tennis ook een bijzonder geliefde sport. Het wordt door veel Nederlanders vaak in de zomermaanden beoefend. Het is heerlijk om na de werkdag nog even een balletje te slaan.

 

Wat heb je nodig voor een goed potje tennis? Uiteraard een goed tennisracket. Een tennisracket is het belangrijkste onderdeel van de tennisuitrusting. Met het tennisracket zal je het uiteindelijk allemaal moeten doen. Het is het onderdeel waarmee je de bal een klap verkoopt en dat moet goed, hard en zuiver kunnen gebeuren. Tennisrackets kopen kun je tegenwoordig ook goed online doen. Kies het tennisracket dat bij jouw budget past en die van goede kwaliteit is. Let op de juiste bladgrootte. Hoe groter je het tennisblad kiest, hoe meer power je aan de bal mee kunt geven. Maar let op: meer power betekent minder precisie. Koop daarom als beginner nooit een tennisracket met een te groot blad, want dan leer je de slag niet goed aan en zal je weinig progressie kunnen boeken.

 

Kies ook voor goede tennisschoenen voor het beste contact met de baan. Ze moeten goed om de voet zitten en je moet er lekker vrij op kunnen bewegen. Tennisschoenen k swiss zijn een aanrader.

 

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie, Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.