tekencursus

Vrij tekenen

Leer stap voor stap tekenen in zwart-wit én kleur

Wil je (beter) leren tekenen? Dan is dit de cursus voor jou! De cursus Vrij tekenen brengt je de basistechnieken, die je nodig hebt om te kunnen tekenen, stap voor stap, duidelijk en op een praktische manier bij. Alle onderdelen worden eerst behandeld in zwart-wit en daarna in kleur. Dit is een echte doecursus want na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag!

Daarom kies je voor deze tekencursus

  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal
  • Begeleiding door professionals
  • Gratis uitgebreide tekenset met tekenpapier

Voor wie is de cursus Vrij tekenen bestemd

De cursus Vrij tekenen is bestemd voor iedereen die (beter) wil leren tekenen en zijn of haar creativiteit wil ontwikkelen. Ook als je met verschillende materialen wilt leren werken zoals potloden, krijt en oliepastels is deze cursus zeer geschikt.

Je einddoel

Na de cursus Vrij tekenen beheers je diverse tekentechnieken en kun je werken met verschillende materialen. Je weet precies voor welke dingen je een potlood of juist houtskool moet gebruiken en hoe je dit in zwart-wit of in kleur kunt doen. Zo komt alles uit je hoofd mooi op papier!

Dit leer je tijdens de cursus Vrij tekenen

Vrij tekenen is natuurlijk een erg ruim begrip. Daarom beginnen we met de basis van het tekenen. In deze cursus leer je welke materialen en technieken om een tekening te maken er allemaal zijn. Je leert om met de verschillende materialen om te gaan en ze zo te gebruiken dat je kunt tekenen wat je wilt.

Materialen

Elk materiaal vraagt een eigen tekentechniek. Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden. Je werkt met (kleur)potloden, krijt, kroontjespen en oliepastels en leert hoe je hulpmiddelen zoals papier, doezelaars, gummen en fixatieven moet gebruiken. Je werkt aan vrije vormen, ronde en rechte vormen, lijnen en compositie.

Zwart-wit en kleur

Je gaat aan de slag met stillevens, bloemen, landschappen, dieren, gebouwen, schepen, mensen en portretten. Alle thema’s worden eerst behandeld in zwart-wit en daarna in kleur. In de zwart-witdelen leer je het tekenen van diverse vormen en je komt er achter hoe je met verschillende nuances in zwart-wit kunt werken. In de kleurdelen leer je hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende materiaaltechnieken. En we besteden natuurlijk aandacht aan kleuren mengen en compositie. Met alle geleerde technieken kun je je fantasie en creativiteit de vrije loop laten.

Dit ga je doen

Dit is natuurlijk een echte doecursus! In de leerstof wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de tekening moet maken; van opzet, via tussenfase naar eindproduct. Na het bestuderen van elk hoofdstuk, ga je zelf aan de slag. Je oefent eerst op eigen tekenpapier. Ben je ervan overtuigd dat je de opgaven voldoende hebt geoefend, dan maak je de tekeningen op het uitwerktekenpapier en zendt ze ter correctie naar je docent.

Dit krijg je thuis

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Voor het uitwerken van de lessen ontvang je gratis tekenpapier (A4 en A3).

Bij je cursus krijg je een zeer compleet tekenpakket. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag! Ook het tekenpapier dat je nodig hebt, krijg je van de LOI. Je hoeft dus zelf geen materialen meer aan te schaffen.

Een cursus volgen, zo werkt het

Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je digitaal op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.

Verkort programma

Heb je al een teken- en schildercursus bij de LOI afgerond en wil je nog een andere teken- en schildercursus volgen? Kies dan voor het verkorte programma.

Studieverklaring

Na afronding van de cursus kun je een studieverklaring aanvragen. Hiermee heb je een bewijs inhanden van de gevolgde opleiding en de behaalde studieresultaten. De kosten voor een verklaring bedragen

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

ps.

we hebben ook Adobe illustrator cc cursussen voor meer informatie daar over kijken dan op onze website tekenprogramma.net

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.