Tand of kies trekken

Een goed gebit vinden we allemaal belangrijk. Een parelwitte lach met allemaal rechte tanden lijkt de standaard in de reclames. Wie naar de realiteit kijkt, weet dat het nog niet zo makkelijk is om zo’n goed gebit te verkrijgen. Het is voor velen van ons zelfs onmogelijk. Hoeveel tijd en zorg je ook besteed aan het gebit, wanneer je een aangeboren ‘afwijking’ hebt of iets anders dat niet meehelpt, lukt het uiteindelijk niet om hetzelfde gebit als die op de bekende foto’s te hebben.

 

Velen van ons zijn ook best een beetje bang voor de tandarts. Het is ook niet fijn dat er iemand met gereedschap in je mond zit. Het is tenslotte samen met je neus onmisbaar bij de ademhaling en zelfs in zijn eentje verantwoordelijk voor het binnenkrijgen van voedsel en drinken. Als er dan iemand in gaat zitten ‘graven’ is dat niet zo prettig. Wanneer je een aangeboren afwijking hebt in bijvoorbeeld de kaakstand zou je een kaakcorrectie kunnen overwegen. Als je nu nog problemen met praten of kauwen hebt, of het simpelweg niet mooi vindt, kan je een chirurgische ingreep overwegen.

 

Soms is het nodig om een tand of kies te trekken. Een tand trekken kan nodig zijn omdat er meer ruimte in de mond moet komen. Er zijn ook andere redenen te bedenken. Het is best vervelend als je weet dat er een tand getrokken moet worden bij jou. Gelukkig kan dit onder narcose. Een zogenaamde extractie onder narcose kan de oplossing zijn als je bang bent voor de tandarts. Natuurlijk een tand trekken blijft vervelend, maar zo wel iets minder. Hetzelfde geldt voor een verstandskies trekken. Velen zijn u voorgegaan. In de speciale Orfeoklinkiek kan dit ook onder narcose. In het geval dat álle tanden eruit moeten, wordt er direct een prothese teruggeplaatst. Met de juiste zorg hoeft het dus geen probleem te zijn.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.