Tabourets op basisscholen

Lichamelijke klachten bij leraren

Het is uiteraard volkomen terecht dat er tegenwoordig veel tijd en aandacht wordt besteed aan de omstandigheden waarin leraren moeten werken. Hierbij wordt begrijpelijk veel aandacht gegeven aan de psychische kant van dit mooie maar soms ook zware beroep. Leraren hebben bovengemiddeld veel last van emotionele spanningen, psychische klachten en overspannenheid.

Onderbelicht blijven echter de lichamelijke klachten die zich bij veel leerkrachten voordoen en regelmatig voor uitval zorgen. Neem bijvoorbeeld de leraren van de Basisschool. Naast dat zij veel afwisselend zitten en door de klas lopen, waarop zich natuurlijk niets mis mee is. Staan zij regelmatig stil bij een leerling om iets uit te leggen of om voor te doen. Hierbij moet je vooral bij de jongere leerlingen die achter een laag schoolbankje zitten flink bukken of door de knieën. Op zich kan dit niet zoveel kwaad maar doe je dit dagelijks en jaren achtereen dan zijn de kansen op lichamelijke klachten wel degelijk aanwezig.

Tabouret een comfortabele oplossing voor Leerkrachten

Een eenvoudige oplossing om dit soort klachten te voorkomen is gebruik te maken van een tabouret. Een goede tabouret die traploos in hoogte verstelbaar is waardoor men op exact de juiste hoogte naast een leerling kan plaatsnemen. Let er wel op dat het voetkruis niet te breed is. Dit is onpraktisch als u dicht bij de schoolbank wilt plaatsnemen.

Een comfortabele tabouret hoeft tegenwoordig niet duur te zijn. Goedkopetabouret.nl heeft zich gespecialiseerd in comfortabele en betaalbare tabourets. Het is dus zeker de moeite waard om deze webwinkel te bezoeken.

* Ook uw onlineadres voor zadelkrukken

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.