Stoelmassage op de werkplek

Eén van de meest populaire vormen van massages is de stoelmassage. De naam zegt het al; de massage wordt gegeven terwijl de cliënt op een speciale stoel zit. Het is een korte en activerende massage die werkstress en RSI kan voorkomen. Tevens werkt een stoelmassage erg ontspannend. Massage heeft een bewezen positief effect op de psychische en lichamelijke gezondheid.

Is stoelmassage iets voor uw werknemers?

Steeds vaker wordt er een masseur ingehuurd door bedrijven voor het geven van stoelmassages of het geven van andere ontspannende oefeningen. Het is nou eenmaal bewezen dat met de goede soort massage werkstress voorkomen kan worden. Bij stoelmassage gaat het om drukpuntmassage die ervoor zorgt dat de lichamelijke conditie beter wordt en dat de kans op werk-gerelateerde ziektes, zoals RSI en stress, wordt verminderd. Het ideale van stoelmassage is dat het door de kleren heen gegeven kan worden. Hiervoor is de drempel voor werknemers erg klein. Daarnaast is een behandeling op een massagestoel kort en effectief en is daarmee dus gemakkelijk in te plannen op een drukke werkdag.

Interne masseur

U hoeft niet direct een stoelmasseur in te huren, u kunt ook zelf een massagestoel aanschaffen en een aantal werknemers een cursus stoelmassage aanbieden. Zo is het plannen van een massage gemakkelijk, aangezien het door een collega gegeven kan worden. Naast stoelmassage, kunt u bij een opleidingsinstituut ook terecht voor andere soorten massages. Zorg voor ontspanning bij uw werknemers en laat ze af en toe genieten van een heerlijke massage.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.