Speelschema en programma WK Hockey 2014

Het WK Hockey is in 2014 in Den Haag. Hoe mooi is dat! Van 31 mei tm 15 juni wordt het WK Hockey 2014 gehouden in en om het ADO Stadion (ook wel Kyocera Stadion genoemd). Het is een WK voor zowel de mannen als de hockeyvrouwen. Oranje is al geplaatst omdat Nederland het WK Hockey organiseert. Het WK Hockey belooft een waar spektakel te worden met 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Is het wedstrijd- en speelschema WK Hockey 2014 al bekend?

Jawel, in hoofdlijnen is het programma en het wedstrijdschema van het WK al bekend. In totaal worden er 76 hockeywedstrijden gespeeld. In de poulefase is er elke dag een wedstrijd van het Nederlands hockeyteam. Let op: de woensdagen zijn rustdagen in de poulefase. Dus met schoolgaande kinderen kan je beter kaarten kopen voor een andere dag. De hockeyfinale bij de dames is op zaterdag 14 juni, bij de hockeyheren op zondag 15 juni.

Het wedstrijdschema: alle wedstrijden van het WK Hockey. Van poulefase tot finales.

Het wedstrijdschema: alle wedstrijden van het WK Hockey. Van poulefase tot finales.

 

 

 

 

 

 

Hoe laat beginnen de wedstrijden op het WK Hockey 2014?

Zoals gezegd zijn er op woensdagen geen hockeywedstrijden op het WK Hockey. Zowel bij de dames als de heren strijden er 12 landen om de wereldtitel hockey. Dagelijks zijn er in de poulefase 6 wedstrijden. Waarvan 4 hockeywedstrijden in het ADO Stadion en 2 in het naastgelegen GreenFields Stadion.

aanvangstijden-wk-hocky-2014

Hoe laat beginnen de wedstrijden op het WK Hockey 2014?

 

 

 

 

 

Kaarten kopen voor het WK hockey?

De kaartverkoop voor het WK Hockey is sinds juli al gestart. Dus wil je nog kaarten kopen, dan is het raadzaam om dat wel op tijd te doen. Kaarten kopen kan bij het officiele verkoopkanaal van de KNHB, via de site van SeeTickets. Met name bij de hockeyclubs in de regio Den Haag zie je dat je ook kaarten kunt kopen via deze lokale hockeyclubs. Er zijn ook speciale clubdagen georganiseerd. Zo gaat op zondag 8 juni hockeyclub Cartouche uit Voorburg naar het WK Hockey.

Maar hoe duur zijn de kaarten voor het WK Hockey eigenlijk? De prijzen van de toegangskaarten zijn eigenlijk heel netjes. Natuurlijk zijn de kaarten voor de hockeyfinales nog steeds vrij prijzig, maar er zijn ook goedkopere opties. Kaarten voor de hockeyfinales op zaterdag 14 en zondag 15 juni liggen tussen de 55,- en 75,- euro. Voor het eerste weekend liggen de prijzen van de toegangskaarten van het WK Hockey tussen de 11,50 en 33,50 (dagkaart). In het Pinksterweekend zijn de kaarten iets duurder, tussen de 17,- en 44,- euro (dagkaart). Alle achtste finales, kwartfinales en halve finales zijn tussen de 45,- en 57,50 per wedstrijd(dag).

prijzen-kaarten-wk-hockey

Overzicht tarieven toegangskaarten wk hockey

 

 

 

 

 

 

Overigens zoekt de organisatie van het WK Hockey nog vele honderden vrijwiliggers. Dus als je zin hebt, tijd hebt? Wordt dan vrijwilliger op het WK Hockey 2014 in Den Haag. Er worden vrijwilligers gezocht voor in en rond het Hockey Park (hospitality, jeugdcorner), er zijn verkeersregelaars nodig, ballenjongens, vrijwilligers die helpen bij de kaartcontrole en ga zo maar door. Op de site van het WK Hockey kan je een aanmeldformulier downloaden. als je het juiste profiel hebt, dan wordt je uitgenodigd voor een selectiegesprek in het ADO Stadion. Echt een ervaring om nooit te vergeten.

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.