Sjaal

Als je graag nieuwe sjaaltjes wilt kopen, kun je je er het beste maar even goed in verdiepen. Je moet namelijk heel goed weten welke kleur je wilt hebben. Wat ook goed mogelijk is, is dat je nog niet weet wat voor sjaal je wilt aanschaffen. Dan kun je een kleurentest doen. Je krijgt dan een kleurenadvies over wat voor kleur sjaaltjes je beter niet kunt kopen en welke wel. Dat is natuurlijk ideaal, want dan hoef je dat zelf niet te bedenken. Zo’n kleurenadvies is niet echt mijn ding. Ik bepaal liever zelf welke sjaal ik wil hebben. Ik ga dan naar de kringloopwinkel en kijk wat er zoal in de rekken hangt. Ik wil graag weinig geld uitgeven aan kleren. Daarnaast vind ik het prettig om te weten dat er voor mijn sjaaltjes geen extra arbeid is verricht. Ook is het milieu minder belast, als je je sjaaltjes tweedehands koopt. Dat geeft mij zelf altijd wel een goed gevoel. Op die manier bespaar ik ook nog eens heel veel geld.  Ik zou bovendien ook lang niet genoeg centen hebben voor alle kledingstukken die ik nu in de kast heb liggen.

Ik zou graag nog eens een heerlijk warme sjaal breien. Het nadeel is alleen dat ik niet goed tegen wol kan, en ook niet tegen acryl. Daarnaast zijn alle andere synthetische stoffen ook uitgesloten. Ik kan dus eigenlijk alleen katoenen sjaaltjes dragen. En dan houdt het wel zo’n beetje op. Misschien zijn linnen sjaaltjes ook wel nog een mogelijkheid. Dat zou ik dan eens uit moeten proberen. Ik hoop dat ik daar ook goed op reageer, want dat geeft mij weer meer mogelijkheid om een leuke sjaal te vinden. Of misschien kan ik zelf een linnen sjaal weven? Ik heb geen idee hoe dat moet. En ik heb ook geen weefgetouw natuurlijk. Maar misschien kan ik die van iemand lenen. Dat ga ik alleen doen als het een heel serieus plan is. Plannen blijven bij mij altijd vaak maar plannen.

Een dikke sjaal breien is er voor mij niet bij. Ik kan wel eentje gaan maken van breikatoen, maar daar zit dan weer geen rek in. En bovendien vallen daar gauw gaten in. Daarnaast weet ik ook niet zeker of de sjaal dan wel lekker zit. En om nou helemaal zo’n ding te gaan breien, terwijl ik hem vervolgens nooit draag… dat vind ik een beetje zonde.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.