Schakelkasten

Een schakelkast is een apparaat dat elektriciteit uit één bron verdeelt naar een of meerdere ontvangers. Deze ontvangers zijn bijvoorbeeld lampen of een kachel. Schakelkasten kunnen op meerdere plekken worden gebruikt. Schakelkasten worden gebruikt voor verkeerslichten, kabel- en telefonie-verbindingen en voor elektriciteit.

Waar koop ik een schakelkast?

Een schakelkast is een van de producten die je gemakkelijk online koopt. Dat komt omdat er weinig verschillende soorten van zijn, het is vooraf duidelijk welke je nodig hebt en online kun je ze vaak voor een scherper bedrag kopen dan in de winkel. Daarnaast scheelt het je speurwerk in een fysieke winkel. Online kun je de producten gemakkelijk vergelijken. Veel aanbieders van online schakelkasten zijn zelf ervaren in de materie, waardoor je ze gemakkelijk een e-mail kunt sturen of een belletje kunt doen wanneer je er zelf even niet uitkomt. Hartstikke makkelijk dus.

Welke schakelkast heb ik  nodig?

De schakelkast die je nodig hebt is afhankelijk van onder andere het aantal aansluitingen. Daarnaast moet je kijken naar de afmeting van de schakelkast en ook het merk kan soms een belangrijke rol spelen. De Nederlandse wetgeving heeft speciale regels voor schakelkasten. In principe voldoen alle aangeboden schakelkasten daaraan, maar controleer altijd even of je schakelkast voorzien is van een benodigd keurmerk.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.