Rode wijn verhoogt het libido bij vrouwen

Uit onderzoek van de Universiteit van Florence, waar 800 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar aan mee namen is gebleken dat vrouwen die regelmatig een kleine hoeveelheid rode wijn drinken, een hoger libido hebben dan hun tegenhangers die liever andere alcoholische dranken nuttigen of het zelfs helemaal niet drinken.

Volgens artsen zorgen de chemische verbindingen die in rode wijn zit ervoor dat het seksueel functioneren kan verbeteren door de bloedstroom te vergroten naar relevante gebieden van het lichaam. Er is een mogelijke relatie tussen de consumptie van rode wijn en een hoger libido. Tijdens het onderzoek werden de vrouwen verdeeld in drie groepen. Een groep die regelmatig één of twee glazen rode wijn per dag nuttigen, de vrouwen die minder dan een glas alcohol per dag dronken en degenen die nooit rode wijn drinken.

Deze deelnemers vulden een vragenlijst in, die door de artsen werd gebruikt. De rode wijndrinkers scoorden een gemiddelde van 27,3 punten ten opzichte van 25,9 minder rode wijndrinkers. Deze uitkomst is opmerkelijk omdat wijndrinkers gemiddeld ouder waren dan de andere twee groepen terwijl bij ouderen vaak het libido verlaagd. Nu rode wijn goed blijkt te zijn, is het wellicht handig om de rode wijn op te bergen in een wijnrek. Wijnrekken precies naar jou smaak zijn altijd verkrijgbaar!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.