Relatieproblemen, wat kun je er tegen doen?

Zoals de relatie ooit was begonnen zo blijft het niet voor altijd. In het begin ben je verliefd en is alles nieuw en leuk, maar naar verloop van tijd gaan gevoelens veranderen. De relatie veranderd op dat moment. Denk bijvoorbeeld eens aan het feit hoeveel invloed werk heeft op een relatie. Toen jullie in het begin bij elkaar kwamen was dit waarschijnlijk nog helemaal niet aan de orde en hadden jullie veel meer tijd voor elkaar. De omgeving veranderd dus en daarmee ook je relatie.

Twijfels in je relatie

Wanneer je twijfels hebt in je relatie dan komen daar vaak ook relatieproblemen uit voort. Spanningen lopen op en ruzies komen steeds vaker voor. Dit komt doordat de partners elkaar niet meer goed begrijpen, buitengesloten voelen of denken dat ze er alleen voor staan. Een goed gesprek is dan vaak lastig en daardoor uit zich dat vaak in heftige woordenwisselingen of ruzies.

Spanningen ontlopen

Een veelvoorkomend probleem is dat partners elkaar proberen te ontlopen zonder dat het echt gaat opvallen. Je voelt dat het niet goed zit maar voor de buitenwereld lijkt er niks aan de hand. Voorbeelden daarvan zijn dat jullie vaker gezelligheid met andere mensen opzoeken. Net even iets vaker naar de kroeg of de sportschool wordt vaker dan gemiddeld bezocht. Lijkt allemaal prima, maar dat is niet de oplossing om relatieproblemen op te lossen.

Relatietherapie

Voor velen is het woord relatietherapie al een zwaar begrip. Nergens voor nodig, want steeds meer mensen maken gebruik van de kennis en hulp van relatietherapeuten. Het belangrijkste in je leven, jouw relatie, daar wil je toch voor vechten? Voel je spanningen, ontloop je elkaar, hebben jullie geen tijd of zin meer in elkaar maar houden jullie toch nog van elkaar? Schakel dan de hulp in van relatietherapie en zorg dat jouw relatie weer nieuwe energie krijgt.

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.