Rattengif kopen? Dat doet u bij een specialist!

Wilt u ervan verzekerd zijn dat de ratten die u wilt bestrijden geen resistentie hebben opgebouwd voor het type ratten gif dat u heeft aangeschaft? Wellicht dat u dan eerst voor het juiste advies terecht kunt bij de eigenaar van de webwinkel. Want het zou erg zonde zijn als u rattengif koopt en het vervolgens geen enkel effect heeft. Dat komt wel eens voor, omdat ratten steeds weerbaarder worden. Wanneer u altijd hetzelfde soort rattengif gebruikt om een rattenplaag mee te bestrijden dan kan het zomaar voorkomen dat deze helemaal niet doodgaan.

Verschillende soorten rattengif

Rattengif is in verschillende hoeveelheden en soorten te verkrijgen. Bijvoorbeeld als poeder, of in de vorm van een brok. Deze brokjes ruiken extra lekker waardoor de rat er op af komt. Wel wordt er aangeraden om het gif te plaatsen aan de rand van een schuur, omdat ratten zich langs gebouwen verplaatsen. U kunt het zielig vinden, maar het is erg onhygiënisch wanneer u last heeft van een rattenplaag. Deze kunnen ziekten verspreiden.

Waar moet u op letten?

Vooral op een boerderij is het aan te raden om het bedrijf netjes te houden en waar nodig regelmatig de boel te ontsmetten. Koopt u rattengif bij een specialist, dan weet u in ieder geval zeker dat u de juiste soort heeft om de rattenplaag mee in te dammen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.