Radioluisteren in Nederland

De radio is al heel oud. In het begin maakte de radio een moeizame ontwikkeling door. Niemand weet precies wie de radio als eerste heeft uitgevonden, omdat verschillende mensen op hetzelfde moment bezig waren met het uitvinden van de radio. Zo kwam het dat verschillende mensen verschillende onderdelen van de radio hebben uitgevonden. De enige naam die in de geschiedenis van de radio met recht genoemd kan worden is Heinrich Hertz. Heinrich Hertz heeft de basis gelegd voor het ontwikkelen van de radio toen hij in 1887 ontdekte hoe elektromagnetische radiogolven kunnen worden opgewekt en hoe die kunnen worden ontvangen.

Radiostations zelf kennen ook een lang geschiedenis, omdat het vanaf 1887 meer dan twintig jaar duurde voordat de eerste radio uitzending gehouden werd. Het eerste radiostation in Nederland was in Den Haag in het jaar 1919. In aanloop naar de oorlog zijn er verschillende toepassingen met de radio gemaakt. Zo was er in 1933 een auto te koop waar je als extra optie een radio in kon hebben. Zo ontwikkelde de radio zich in de eenentwintigste eeuw door.

Aan het eind van de eenentwintigste eeuw kwam het internet op. Zo ontstond de online radio luisteren rond het jaar tweeduizend. De internetradio zette heel de radiowereld op zijn kop. Aan het begin van het internettijdperk had niet iedereen internet, maar vanaf het moment dat het internetgebruik onder mensen toenam, nam het gebruik van de internetradio ook toe. Zo is radio luisteren nederland via het internet steeds populairder geworden.

Tegenwoordig worden radiostations steeds minder populair. De inkomsten uit advertenties voor radio’s zijn in het jaar 2015 en 2016 allebei teruggelopen. Radiostations moeten daarom nieuw manieren vinden om geld te krijgen. Zo organiseert radio 538 naast hun radiodiensten ook festivals en andere diensten en hoopt op deze manier op een alternatieve manier geld binnen te halen en hun bestaansrecht te garanderen.

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.