Project Management Ondersteuning

Project Management Ondersteuning (afgekort als PMO) is in opkomst. Als het om PMO gaat zijn er ook steeds meer vacatures te vinden. In een bedrijf zijn PMO-medewerkers essentieel en zij dragen zorg voor het verloop van projecten, programma’s en portfolio’s.
Opleiding PMO
Door de opkomst van PMO kun je in het land al diverse trainingen volgen. Een dergelijke training kun je volgen bij De Project Academie. Tijdens een introductietraining PMO, die vijf dagen duurt, kun je de beginselen van PMO leren. Een training kost circa 2000 euro en duurt in totaal circa 50 uur.

Ook op verschillende hogescholen kun je een opleiding projectmanagementsupport volgen. Als je op zoek bent naar een praktische training waarin jouw vakgebied vanuit een aantal kanten word besproken, is zo’n korte opleiding ideaal. Een training of opleiding wordt afgesloten met een PMO business simulation.

Tijdens de opleiding krijg je tools, methodes en handvaten aangereikt om jouw vak beter uit te kunnen voeren. Zo kun je na de opleiding je functie een betere invulling geven. Ondanks dat het om een korte opleiding gaat van vijf dagen mag je het niet onderschatten. Vooral voor PMO-medewerkers die zich willen ontwikkelen is de opleiding perfect.

Er hangt wel een aardig prijskaartje aan de opleiding, maar het is het dan ook meer dan waard. Jouw taken of jouw toekomstige taken zijn onder meer het ondersteuning verlenen bij projecten, portfolio’s en programma’s. Informatie verstrekken aan het management over hoe de operationele projecten verlopen. Professionaliseren van een projectbureau.  En het verbeteren en actualiseren van de toegepaste PM-methodes en technieken.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.