Overnachten na een bezoek aan het chocoladefestival in Zutphen

Overnachten Zutphen na een bezoek aan het chocoladefestival in Zutphen? Ja ja het is weer zo ver op zondag 28 september 2014 is het weer feest in Zutphen. Dit jaar is het alweer de twaalfde editie van het chocoladefestival in Zutphen. Wanneer u van plan bent om dit festival te bezoeken en te overnachten in Zutphen, is het verstandig dit al ruim van te voren te regelen. Aangezien dit evenement duizenden bezoekers trekt waarvan ruim de helft een overnachting in Zutphen boekt. Overnachten Zutphen kan nergens beter dan bij deze Bed en Breakfast!

Hoe is het festival ontstaan?

Het geweldige festival is ontstaan Huub Janson, omdat hij  jaar geleden op vakantie was in Frankrijk. Het boek ‘chocolate’ was net uit en bleek al snel een grote hit te zijn. Tijdens zijn vakantie las hij het boek en zo is het idee ontstaan om zelf een chocoladefestijn te organiseren. In eerste instantie kleinschalig, allen voor de winkel met wat gezellige muziek en kraampjes van verschillende medeondernemers die connecties hadden met chocolade. Puur bedoeld om de mensen over een zogenoemde ‘drempel’ te helpen en hen kennis te laten maken met de producten die verkocht werden. Ook om het vakmanschap te laten zien en te laten proeven van al het lekkers.

Dit bleek een doorslaand succes te zijn het jaar erop waren er steeds meer ondernemers en andere enthousiastelingen die graag meededen, ook omdat zij het product, maar zeker ook de stad Zutphen een warm hart toedragen. Inmiddels, 12 jaar later, is het grootste chocoladefestival van Nederland en komen er zo’n 30.000 bezoekers op af omdat het een gezellige familie evenement is.

Na een overnachting bij deze Bed en Breakfast kunt u uitgerust deelnemen aan het Chocoladefestival Zutphen.

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.