Overal ter wereld goedkoop auto’s huren, óók in de VS

De auto is een handig vervoersmiddel, maar uw eigen auto kunt u niet overal mee naar toe nemen. Althans, dat zal niet heel goedkoop zijn. Wellicht heeft u helemaal geen auto of heeft u slechts voor een paar dagen, waar dan ook ter wereld, een auto nodig. In dat geval kunt u een auto huren. Goedkope autoverhuur is relatief eenvoudig te achterhalen als u weet waar en hoe u moet zoeken. Het internet kan daar bijvoorbeeld een uitstekend medium voor zijn. In dit artikel geven we u een aantal indicaties van de prijzen van autoverhuur in diverse landen. Zo heeft u een beter beeld van de prijzen in onder andere Europa en de Verenigde staten, maar ook wat voor type auto’s u kunt huren en hoe men zich in het verkeer gedraagt.

Autoverhuur Europa
Heeft u een Europees paspoort dan kunt u overal in Europa een auto huren, vaak dient u dan wel minimaal twee jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Binnen Europa zijn er een aantal populaire autoverhuurbedrijven waar u goedkoop en vrijwel in ieder land terecht kunt voor een huurauto. Denk aan bedrijven als Europcar, Avis en Sixt. Om te bepalen welke van deze, of wellicht een ander, autoverhuurbedrijven dé auto voor u heeft tegen een laag tarief, kunt u het beste vergelijken. Vergelijk dan op basis van het aantal kilometers dat u gratis krijgt, hoe lang u de auto nodig hebt, het type auto dat u graag wilt huren en wat de uiteindelijke kosten zijn.
Rijstijl
Rijden in Europa kan, afhankelijk van het land, vergelijkbaar met België of Nederland zijn. Toch is autorijden in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië weer totaal anders. Wanneer u een auto huurt in één van die landen of in Belgie een auto huurt en met deze auto naar Frankrijk of Italië rijdt. Let er dan op dat de rijstijl totaal anders kan zijn dan u gewend bent. Eveneens als de kwaliteit van de wegen en de manier waarop steden en regels aan zijn gegeven. Hoewel de regels wel op dezelfde soort borden worden aangegeven, worden ze soms later of eerder aangegeven. Wellicht een tip om dat vooraf even uit te zoeken zodat u met een gerust hart deel kunt nemen aan het verkeer.

Autoverhuur Verenigde Staten
In tegenstelling tot de meeste Europese wegen en steden zijn de vlaktes vrij uitgestrekt in de Verenigde Staten. Het is vrij eenvoudig om afgeleid te raken tijdens de eindeloze wegen van de VS. Afhankelijk van waar u bent natuurlijk. Autoverhuur Verenigde Staten is dan ook op een iets andere rijstijl en noodzaak gebaseerd dan autoverhuur Europa. Het is dan ook verstandig om op de volgende zaken te letten:

● Kijk goed naar het type verhuurbedrijf. Gaat u een auto huren bij Avis, Hertz of toch een locale verhuurder?
● Als u van plan bent te toeren door de Verenigde Staten dan kunt u vaak beter een auto huren bij een groter en bekend verhuurbedrijf.
Grote bedrijven hebben meer vestigingen waar u uw auto weer in kunt leveren, maar kunnen u bij eventuele problemen ook sneller helpen.
● Wilt u alleen in een bepaalde stad of in een bepaalde omgeving van de Verenigde Staten rijden dan kunt u prima bij lokale autoverhuurbedrijven terecht.
U kunt dan vaak niet vanuit uw eigen huis een auto huren, u zult dan vaak naar het bedrijf toe moeten om een auto te huren.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.