Overal je favoriete radiostation

Radio luisteren via de ether is uit de tijd. Tegenwoordig luistert iedereen via het internet naar muziek. Men gebruikt daar Spotify of een online radio portal voor.

Radio via de ether heeft zijn nadelen. Je merkt het al als je even over de grenzen van ons eigen landje moet zijn. Vlak bij de grens naar België bijvoorbeeld heb je al geen ontvangst meer. Internet radio heeft dit nadeel niet. Je hebt er alleen maar een apparaat voor nodig om internet te ontvangen, zoals een smartphone, tablet of laptop, en natuurlijk WiFi of 3G. Om hoge kosten te voorkomen, moet je wel even je internetbundel checken voordat je naar het buitenland gaat. Gelukkig heeft Neelie Smit Kroes er alles aan gedaan om de kosten van internet in het buitenland te beperken.

In het buitenland kun je dan lekker naar radio 1 luisteren als je een online radio portal gebruikt. Behalve de muziek van je favoriete zender hoor je regelmatig nieuwsberichten. Zo ben je overal op de wereld op de hoogte van het laatste nieuws. Je hoeft zelfs geen voetbalwedstrijd meer te missen.

Met internet radio kun je muziek van over de gehele wereld ontvangen. Dat is op zijn tijd ook best wel leuk. De muziek uit Zuid Amerika swingt de pan uit. Daar kun je gezellig, al dansend, het hele huis mee schoonmaken. Of wat dacht je van een normaal gesproken vervelend klusje zoals strijken. Dat gaat dan ook gelijk een stuk vlotter. Muziek uit Azië kun je gebruiken om helemaal Zen te worden. Je kunt erbij mediteren.

Voor het leren van een taal is luisteren naar de radio van het desbetreffende land ook heel handig. Je hoort dan native speakers praten en dat is zeer leerzaam. Probeer wel een nieuwszender te vinden want daar praten ze het meest.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.