Opvallen met jouw sollicitatiebrief

Opvallen met jouw sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is dé start naar een nieuwe baan. Een goede sollicitatiebrief waarmee je opvalt bij je misschien toekomstige werkgever is dan ook erg belangrijk. Met jouw sollicitatiebrief moet je opvallen zodat je later tijdens een gesprek kan laten zien dat jij de geschikte kandidaat bent. Hieronder zullen er een aantal tips besproken worden die je helpen bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Opbouw van de brief
Een sollicitatiebrief begint altijd met jouw eigen contactgegevens. Daarna komen de contactgegevens van de persoon waarnaar je je brief moet sturen. De datum en de aanhef volgen daarna. Gebruik ‘Geachte heer/mevrouw’ als aanhef en let op dat je de achternaam van de ontvangende persoon erbij zet. Vervolgens kan je beginnen met het schrijven. Je start met een inleidende alinea waarin duidelijk wordt hoe je op de hoogte bent gebracht van de vacature en waarom jij hebt besloten te solliciteren. In de volgende alinea vertel je over waarom jij de geschikte persoon bent om de betreffende vacature te vervullen. Schep niet teveel op over de kwaliteiten die je bezit, maar wees tegelijkertijd ook vooral niet te bescheiden. Verder vertel je nog iets over je opleidingen en werkervaring en tot sluit sluit je af met een aantrekkelijke eindzin. Maak duidelijk dat je je brief graag toelicht tijdens een gesprek.

Hulp bij het schrijven van je sollicitatiebrief
Wil je meer informatie en tips? Bekijk dan eens de blog van TerBorgh Coaching over het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Dit bedrijf kan je eventueel ook helpen met het vinden van een loopbaancoach. Een loopbaancoach heeft veel ervaring en verstand van het schrijven van sollicitatiebrieven en het verdere sollicitatieproces. Het inschakelen van een loopbaancoach gaat eenvoudig en kan je verder helpen met het krijgen van jouw ideale baan.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.