Op vakantie in de winter

Als je deze winter lekker op vakantie gaat geef ik je groot gelijk. In Nederland heb je alleen maar kans om een winterdepressie op te lopen. Het buitenland daarin tegen zorgt er weer voor dat je je weer helemaal kan opladen en de koude Nederlandse winter weer lekker kan doorbreken. Hiernaast is het halverwege het jaar. Het is waarschijnlijk alweer vijf maanden geleden dat je op zomervakantie ging dus het breekt ook het jaar lekker doormidden.

Als je er voor kiest om op vakantie te gaan naar een warm land moet je wel in één keer helemaal omschakelen. Bij warm weer komt natuurlijk een heleboel kijken waar je in de zomer helemaal niet bij stil staat. Normaal gesproken groei je ook langzaam richting de warme temperaturen en is het geen grote overgang. Als je morgen naar een land gaat waar het 30 graden is heb je een temperatuurverschil van ongeveer 20 graden en dat is wel een grote klap ineens.
Naast een lekkere zomers kleding en zonnebrand moet je een klamboe kopen. Dit is een net dat je over je bed heen kan hangen zodat je minder tot geen last hebt van insecten. Je wilt natuurlijk niet lek gestoken worden door vervelende beestjes terwijl je lekker op vakantie bent. Je wilt terug komen in Nederland met een lekkere bruine huid en niet met een huid vol met muggenbulten die je vervolgens helemaal kapot krabt.

Er zijn verschillende soorten klamboes. In sommige klamboes zit een twee delen die elkaar overlappen. Door deze uit elkaar te halen kan jij naar binnen en houd je de beestjes buiten. Er zijn ook klamboes die helemaal dicht zijn. Deze moet je omhoog tillen en kan je er onderdoor.

Hopelijk heb je aan deze tips genoeg voor je wel verdiende vakantie. Je hebt het verdiend en het is iets wat je moet koesteren. Een lekkere vakantie doet iedereen goed en zorgt dat je weer helemaal fris aan je werk kan zitten.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.