Ooglidcorrectie: meer dan een cosmetische ingreep

Een ooglidcorrectie heeft vooral het imago van een snelle vluchtige cosmetische ingreep die er vooral op gefocust is om de looks van een aftakelend persoon te verbeteren. De oogleden gaan na het 30e levensjaar altijd een beetje hangen. De een heeft hier meer last van dan de ander. Dit heeft te maken met genen en de elasticiteit van de huid. Vaak ondervind men hier vooral cosmetische hinder aan. Je ziet er al snel vermoeid en somber uit. Mensen vragen of het wel goed met je gaat etc… Faceland wil zijn klanten altijd zo goed mogelijk voor lichten, ook op juridisch gebied dragen ze hun steentje bij en daarom heeft de cosmetisch kliniek de mogelijkheden voor ooglidcorrectie vergoeding uitgezocht.

Uit onderzoek blijkt dat er een direct verband zit tussen vermoeid gevoel, depressies, gezichtsbeperking en hoofdpijn bij hangende oogleden. Dit gevolg is met name te verklaren omdat de ogen te weinig licht binnen krijgen, waardoor ze harder moeten werken om een goed beeld van de omgeving te vormen. Dit kost weer extreem veel energie, waardoor de ogen als het ware uitgeput raken. Door de vermoeidheid, in combinatie met het achteruit hollende uiterlijk zitten mensen met hangende oogleden niet altijd even lekker in hun vel.

De behandeling heeft het imago van niet noodzakelijk omdat de behandeling vaak door cosmetische klinieken wordt aangeboden. Niks is echter minder waar en in sommige gevallen wordt deze behandeling dan ook vergoed door de zorgverzekeraar. Of dit in jouw situatie ook het geval is kan beter worden overlegd met je verzekeraar. Wat ook interessant is de volgende zaak. Een werknemer werd door zijn baas gedwongen om vakantie uren in te leveren omdat hij volgens de werkgever niet noodzakelijk verlof had genomen. Echter waren de complicaties bij het niet laten doorgaan van de behandeling der mate ernstig dat het wel onder de ziektewet viel. Vraag altijd even aan de arts of in uw geval ooglidcorrectie kosten worden vergoed.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Mode en Kleding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.