Nieuwe keuken aanschaffen? Lees deze tips

Er is ontzettend veel keus op het gebied van nieuwe keukens. Vaak is de keuze zo overweldigend groot dat mensen moeite hebben met kiezen. De beste manier om uw ideale nieuwe keuken te vinden is door het advies en de hulp van een lokale keukenexpert in te schakelen. Samen met deze deskundige gaat u de mogelijkheden bespreken. We geven u hier alvast een aantal belangrijke aandachtspunten mee waar u op moet letten als u een nieuwe keuken gaat aanschaffen.

Stijl en kleuren kiezen

Een keuken is een onderdeel van uw huis dat u niet zomaar even voor een korte tijd plaatst. Een keuken is bedoeld om jarenlang mee te gaan. Wanneer u een ontwerp of een stijl hebt gevonden dat u op het eerste gezicht aanspreekt, denk er dan goed over na of dit ontwerp u over vijf jaar of over tien jaar ook nog zal aanspreken. Drukke kleuren en motieven kunnen u mogelijk snel gaan tegenstaan. Wanneer u kiest voor een neutralere keuken kunt u deze altijd opfleuren met kleurrijke accessoires en woondecoratie, die u gemakkelijk en goedkoop kunt vervangen. Laat u dus niet altijd meteen verleiden door een hippe trend, maar bedenk of een bepaalde stijl of kleur voor uw keuken ook echt bij u en de uitstraling van uw huis past.

Aandacht voor de indeling van uw keuken

Let bij het laten plaatsen van een nieuwe keuken ook heel goed op de indeling. Deze moet namelijk zo praktisch mogelijk zijn. Er is niets zo vervelend om pas na het plaatsen van uw keuken erachter te komen, dat u vanwege een onhandige indeling niet prettig kunt werken in de keuken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de afstand tussen de koelkast, de kookplaat en de spoelbak zo klein mogelijk is. We raden altijd aan om de spoelbak zo centraal mogelijk te plaatsen. Een ander aandachtspunt is dat u moet controleren of alle keukenkastjes gemakkelijk… Lees hier het volledige artikel >>

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.