Douchecabine biedt ‘ruimte in een ruimte’

Iedereen kent wel de functie van een douchecabine, uitgevoerd in gesatineerd glas (melkglas) of helder glas dat al of niet met decors is afgewerkt. Ook de verschillende vormen zoals rechthoekige, de vijfhoek, vierkante of de kwartronde douchecabines die met hun diverse verkrijgbare maten (of als dat uiteindelijk niet past, met maatwerk) eigenlijk voor iedere badkamer wel een passende douche oplossing bieden. Ook de inloopdouche, voorzien van een glazen wand, is inmiddels een veel gebruikte variant die ook in combinatie met grote wisa douchebakken van bijvoorbeeld 180x90cm ook tot unieke doucheoplossingen komt.

Douchecabine met nieuwe functie
Recentelijk is daar een nieuwe vorm en functie aan toegevoegd, de douchecabine die eigenlijk uit 2 naast elkaar geplaatste cabines bestaat, één om te douchen en één waarin de WC is geplaatst. Het oogt als één geheel, een glazen ruimte in de badkamer met, in dit voorbeeld, twee glazen deuren warachtig zich de douche en het toilet bevinden. Het oogt niet alleen heel erg mooi, het is ook functioneel. Doordat de badkamer makkelijker met zijn tweeën te gebruiken is en men bij het gebruik van het wandcloset of bidet zich echt in een aparte, afgesloten ruimte bevindt die privacy biedt. Zeker als men de glazen wanden ook nog eens voorziet van decors of een andere vorm van versiering zoals douchedeuren of -wanden met laserdesign bijvoorbeeld. Natuurlijk is bij het toepassen van gesatineerd glas er zelfs een geheel eigen ruimte ontstaan waarin men nog meer privacy ervaart.

Badkamer met ruimte
Deze ‘ruimte in een ruimte’ vraagt wel om een badkamer van enige omvang maar heeft eigenlijk ook maar net iets meer oppervlak nodig dan de ruimte die het gemiddelde bad nu in neemt. Als uw huidige ligbad 180x80cm is, veelal de standaard maat, en het ‘ruimte in een ruimte’ concept kan al met 2 oppervlaktes van 100x100cm – dan heeft u een ruime douche en een WC, die ook een moderne douche-WC kan zijn, met waarschijnlijk dezelfde vloeroppervlakte als het toilet beneden – dan neemt het geheel niet meer ruimte in dan 200x100cm.

Voor meer informatie over dit concept kunt u het artikel in het online magazine Badkamer & tegels 2de jaargang nummer 11 er op na slaan of even bellen voor een eigen gratis badkamerontwerp met de servicedesk van Sani-bouw.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.