Niet frauderen met tachograaf

Sinds 1 mei 2006 is het verplicht in alle EU-lidstaten om een digitaal tachograaf te hebben in het voertuig van de bus- of vrachtwagenchauffeurs. Op deze manier krijg je altijd een duidelijk beeld over de gereden uren van de chauffeur, en kun je precies zien wanneer hij of zij rust heeft gehouden. Het is namelijk belangrijk dat je beiden kunt meten, gezien het feit dat de bestuurder anders een gevaar op de weg kan zijn voor andere weggebruikers. Vermoeidheid kan namelijk leiden tot ongelukken op de weg, en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Digitale tachograaf tegen fraude

De digitale tachograaf heeft bovendien nog meer functies. Zo kun je niet frauderen met een digitale tachograaf, en zal deze direct aangeven wanneer er geprobeerd is om met de digitale tachograaf te frauderen. Bestuurders van een voertuig zullen op deze manier dus altijd goed in vorm zijn, en zullen niet overuren kunnen maken in hun voertuig. Dit is natuurlijk ten voordele van andere weggebruikers, om het feit dat deze niet te maken krijgen met vermoeide beroepschauffeurs. Bovendien kun je een boete krijgen als bedrijf zijnde, zodra de digitale tachograaf niet geïnstalleerd is in de bus of vrachtwagen.

Wil jij meer informatie over de digitale tachograaf, of wil jij een aantal digitale tachografen voor jouw onderneming bestellen? Bekijk dan snel de website van de specialist om direct een brochure aan te vragen!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.