Moeilijk ontslag tijdens reorganisatie

Jouw bedrijf zit midden in een reorganisatie. Dit is sowieso al moeilijk, maar nu moet je ook nog afscheid gaan nemen van verschillende medewerkers die je graag nog wat langer had willen zien. Wat is nu de beste manier om deze medewerkers uit het bedrijf te zetten? Hoe kun je deze medewerkers toch nog een beetje helpen nu ze weg moeten? Op een manier waar jullie allebei, ook al is het met gemengde gevoelens, tevreden kunnen zijn.

Het korte antwoord is: met een outplacementbureau. Outplacement is dé manier waarop een werkgever en werknemer op een nette manier afscheid kunnen nemen. Een outplacementbureau helpt de medewerker met het opvangen, begeleiden en adviseren bij het vinden van een nieuwe baan.

Zeker voor mensen die ouder zijn dan 50 is dit een goede oplossing, want jammer maar waar, bedrijven willen liever jonge mensen omdat minder werkervaring hebben en daardoor goedkoper zijn. Maar ook voor studenten is het een goede manier om aan een baan te komen, want studenten hebben soms moeite met het vinden van een baan omdat ze nog geen werkervaring hebben.

Een outplacementbureau is hiervoor een goede oplossing met een outplacementbureau heb je aanzienlijk meer kans op een baan en leer je hoe je jezelf goed kunt profileren. Voor een bedrijf heeft een outplacementbureau het voordeel dat op deze manier juridische kosten en procedures worden voorkomen.

Het enige nadeel is het kostenplaatje. De kosten van een outplacementbureau beginnen rond de tweeduizend euro. Ook al zijn deze kosten te overzien voor zowel de werkgever als de werknemer je bankpas draait zich wel van schrik om in je portemonnee. Als de werknemer deze kosten zelf moet betalen kan deze dat vaak doen van zijn transitievergoeding. Deze vergoeding is verplicht aan iedereen die, als hij meer dan twee jaar ergens heeft gewerkt, ontslagen wordt. Dit is de manier waarop een ontslag het meest netjes en ordelijk zal verlopen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.