Minder willen zweten

Elke man heeft er weleens last van. Zweten op momenten dat je er helemaal niet op zit te wachten. Wist je dat door een behandeling met botox oksels minder kunnen zweten? Weet je ook welke prijs botox heeft in verhouding tot andere behandelingen?

Met een botoxbehandeling spuit een arts botox onder je oksels, waarna de spieren onder jouw oksels verslappen, waardoor je voor een periode van vijf maanden minder zweet.

Botox is een bacterie waar vroeger soms epidemieën door kwamen. Botox zat toen vaak in bepaald voedsel, tegenwoordig hebben we daar geen last meer van omdat we veel hygiënischer leven.

Na onderzoek werd er vastgesteld dat er zeker 7 verschillende varianten van botox zijn. Deze varianten hebben dan ook allemaal hun eigen Latijnse naam. Alleen de varianten A en B zijn op dit moment goedgekeurd. De varianten C tot en met G zijn nog niet zo lang bekend en daar is nog veel onzekerheid over, over de complicaties en de uitwerking ervan bij een behandeling.

In de 20e eeuw werd ontdekt dat botox heel goed gebruikt kon worden om invloed te hebben op spieren. In 1989 werd in de VS goedgekeurd dat botox voor bepaalde vormen van spasme werd gebruikt, waarna andere landen dit volgden.

In 2002 werd het middel ook goedgekeurd voor de cosmetische industrie. Deze industrie richt zich er voornamelijk op dat mensen er minder snel oud uit gaan zien. Echter vallen behandelingen tegen zweet met botox ook onder deze industrie. Nu dus al 15 jaar worden er verschillende merken van botox gebruikt om te behandelen tegen voornamelijk huidrimpels, maar ook tegen zweet onder je oksels.

Het nadeel van botox is dat jouw lichaam na 5 maanden de botox heeft verwijderd, waardoor je de behandeling opnieuw moet ondergaan. Deze behandeling kost rond de zeventig euro. Dit is niet goedkoper dan deodorant, maar voor sommige mensen wel een goed oplossing om minder last te hebben van zweten.

Dit bericht is geplaatst in Overig, Wetenschap. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.