Mijn auto is rijp voor de sloop

Als je auto je niet meer veilig kan vervoeren is die klaar voor de sloperij. Maar wist je al dat je met een sloopauto geld kunt verdienen? Rijk word je echter niet en de hoeveelheid geld dat je verdient met een sloopauto hangt af van de staat van je auto. Is je auto nog in goede conditie alleen ernstig beschadigd kun je er aardig nog wat geld voor vangen. Maar al is je auto heel oud en zijn de meeste onderdelen versleten dan minder. De waarde van je auto kun je bepalen door je auto te laten waarderen op prijs.

Hoe verdient een sloperij aan mijn auto?
De onderdelen van je sloopauto hoeven natuurlijk niet helemaal kapot en beschadigd te zijn als je auto rijp is voor de sloop. Medewerkers van een sloperij halen je hele auto uit elkaar om bepaalde onderdelen nog te kunnen hergebruiken. De auto onderdelen die ze nog kunnen hergebruiken knapt men eventueel op en daarna verkoopt men de onderdelen weer. Ze verdienen er dus geld aan door simpelweg onderdelen van jouw sloopauto te verkopen. Al ben je zelf handig kun je ook zelf paar onderdelen eruit halen en proberen te verkopen. Want met zelf verkopen verdien je meer dan bij een autosloperij.

Wat gebeurt er met de oude onderdelen van je auto?
Alle bruikbare onderdelen van de auto worden uit de auto gehaald en indien nodig opgeknapt. Als alle bruikbare onderdelen eruit zijn begint het slopen van de auto echt. De auto wordt in een grote pers gedaan en dan wordt het tot een klein stukje schroot geperst en daarna is er niet veel meer over van de auto. Dat kleine stukje schroot kan ook nog wat geld opleven bij de schroothandelaar. Zo zie je maar dat je sloopauto eigenlijk een tweede leven krijgt. 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.