Met de motor naar Frankrijk deze zomer?

Als je met de motor naar Frankrijk gaat, zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Je kunt deze regels maar beter goed in acht nemen, want de bekeuringen in Frankrijk zijn nogal aan de hoge kant. In deel 1 hebben we het al gehad over de reflecterende kleding en welke zaken wel en niet van belang zijn als je met de motor in Frankrijk bent als toerist. Vandaag gaan we het hebben over de andere punten.

  • In Frankrijk is het, net als in meerdere Europese landen, ten strengste verboden om flitspaalmeldingen op je navigatiesysteem of ander device te hebben. Alle vormen van flitspaalwaarschuwingen zijn verboden en worden bekeurd als dit wordt opgemerkt door de politie. Als je besluit om met de motor naar Frankrijk te gaan en je deze meldingen normaal gesproken gebruikt, raden we dan ook aan om deze uit te zetten en je gewoon overal aan de snelheid te houden.
  • Of je nou met de motor in Frankrijk bent of met de auto, de Franse wetgeving verplicht het iedere weggebruiker om minimaal twee alcoholtests bij zich te hebben. Op het moment dat je je dus met de motor in Frankrijk bevindt ben je verplicht deze twee tests bij je te hebben.
Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.