Last van claustrofobie? Bart C. Niet meer!

Ontspanningstraining Hans van Os  treinClaustrofobie
Hij had altijd wel een beetje vrees voor kleine ruimtes waar hij niet zelf uit kon, niet de controle had.
Dit werd langzamerhand steeds erger. Eerst durfde hij niet meer in een lift, daarna kreeg hij moeite met de bus en op een gegeven moment was hij in Amsterdam en moest hij met de trein naar huis. Maar nog voordat de trein vertrok, raakte hij al in paniek, is uit de trein gestapt en moest toen met de taxi naar huis.

Waar vind je de oplossing
Toen dacht hij bij zichzelf: ”Ik moet er toch iets aan gaan doen want mijn angst wordt steeds erger.  En het beïnvloed mijn dagelijks leven.”
Zo kwam hij bij Ontspanningstraining van Hans van Os terecht.

Het nieuwe ademhalen en trainen met de emWave
Hij had al wel een beetje ervaring met ademhalingsoefeningen en had daar wel een positief gevoel over. Bij Hans leerde hij het net even anders. Het nieuwe ademhalen zorgt ervoor, dat je dieper ademhaalt, langzamer ademhaalt en vooral ook je buik gebruikt. Daarom moet je 5 tellen in- en 8 tellen uitademen.

Vervolgens is hij aan de slag gegaan met de training: twee keer per dag zeven weken op een rij getraind met de emWave.  De emWave is een apparaat dat je helpt bij het ademhalen door het juiste tempo aan te geven. Het meet ook, of je er rustiger van wordt.

Bart had het best vlug onder de knie om de juiste techniek aan te leren. De ene keer ging het beter dan de andere keer. Dat lag er ook veel aan in welke toestand hij aan de oefening begon.

Mooi effect van EFT
Bart leerde ook EFT aan: een techniek om ongewenste emoties snel minder zwaar te laten zijn. Dat vond hij wel verrassend. Hij had na een EFT oefening echt het gevoel dat er een last van zijn schouders viel.

Toen weer met de trein, met de lift en met de gondels op wintersport
Hij heeft tijdens de training weer langzaam geprobeerd met de trein te gaan. Eerst met de stoptrein. Dan nam hij de emWave ook mee en ging dan in de trein op dat ritme ademhalen. Dat ging de eerste keer al goed. Daarna met de intercity. Dat ging ook verrassend goed. De derde keer dat hij met de intercity oefende is hij in slaap gevallen! Met de lift ging het toen ook weer goed.
In de zevende week van de training is hij op wintersport gegaan en kon hij in het vliegtuig, in alle liften en gondels.

Bart is van zijn claustrofobie en zijn paniekaanvallen af.

Wie dit verhaal geschreven heeft? Bart zelf. Klik maar op ervaring Bart

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Opleiding en Educatie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.